Cumple

cum

Bar Corona täytti eilen kaksi vuotta. Osallistuin syntymäpäiväjuhliin; hyvät olivat tarjoilut ja mukava oli tavata vanhoja tuttavia ja tutustua uusiinkin. Kiitos juhlista Päivi ja Mantsu!

Uutisista:
La Palmalla järisee edelleen. Nyt on laskettu jo yli 700 järistystä viikonlopusta lähtien. Osa on ollut asukkaiden tunnettavissa. Magma maankuoren alla liikkuu ja etsii uutta reittiä. Ennustaako se purkausta pinnalle, on vielä epäselvää. Sekä Kanarian presidentti että tulivuoritutkijat rauhoittelevat ja sanovat, että vaaraa väestölle ei ole. Keltainen varoitus on voimassa.

Kymmenen vuotta sitten (joko siitäkin on niin kauan?) El Hierrolla oli merenalainen tulivuorenpurkaus, josta ei odotuksista huolimatta muodostunut uutta saarta, vaan purkautuva laava ja sen huippu jäi merenpinnan alapuolelle.
La Palmalla Teneguia-tulivuori purkaantui voimakkaasti 1971. Nykyinen terremotoalue on saaren eteläosassa.

Kanarian hallitus on nyt lisäämässä tarkastuksia vanhustentaloihin, jotta nykyiset ongelmat hoidon laadussa ja olosuhteissa saataisiin korjattua. On laitoksia, joissa tarkastuksia ei ole tehty vuosiin ja joissakin ei koskaan.

Päivän refrán: ”A donde el corazón se inclina, el pie camina” – ’Minne päin sydän kallistuu, sinne jalka astelee’.

2 thoughts on “Cumple

 1. Hei, tervetuloa blogini lukijaksi.
  Olen asunut Teneriffalla 12 vuotta ja kirjoittanut blogia koko sen ajan. Kesäisin käyn Suomessa 1-2 kk tai joskus viikon parin ”lomia”. Blogiini sisältyy myös automatkojamme Teneriffalta Suomeen ja takaisin ja yksi risteily Brasiliaan ja toinen Karibialle, yksi matka New Yorkiin.
  Siispä blogini on tyyliä ”sillisalaatti”, mitä milloinkin on tapahtunut. Joten mitään tarkkoja aikoja en osaa antaa. Nykyään päivitän blogia ma-pe, viikonloput pidän vapaata.
  Joten sinun pitänee vain selata ja katsoa mitä missäkin ajanjaksossa on tapahtunut.
  T. Riitta

 2. Hei, olen uusi lukija blogissasi. Onpa ihana löytää blogi, jossa pääsen mukana matkustamaan etelän lämpöön. 🙂 Ymmärsin, että ole asunut Teneriffalla jo pidempään, vuosia, ja haluaisinkin lukea siun blogia alusta päin, mutta nyt satuinnasotannalla osuin vain teksteihin, jotka ovat Suomesta kirjoitettuja. Voisitkohan vinkata niitä vuosia ja kuukausia, missä olet kirjoitellut nimenomaan ulkomailla ollessasi?
  Itsehän elän tälläistä 35-vuotiaan ”sitkun” elämää ja haaveilen vain ulkomaille muuttamisesta sitten joskus, …sitkun oon voittanut lotossa, eli tuskin koskaan. 😀 Saan vain satunnaisia matkoja silloin tällöin. Siksi nautin, että pääsen lukemaan ja kokemaan kuvien avulla tuon fiiliksen ja lämmön, mikä siellä on. Inhoan Suomen kylmää ja pimeää vuodenaikaa sydämeni pohjasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *