Instituto

ins

Kuvia koulusta, jossa olen kurssilla. Kaikilla kouluilla on täällä korkeat aidat. Muurin yläpuolella vielä metallinen verkko, aita on ainakin viisi metriä korkea. Pieni metalliportti on sisällä pihalla, se avataan tasan klo 16, jolloin kurssi alkaa. Koronarajoitukset ovat syynä portin sulkuun. Huomaathan palmujen metalliset vyöt? Ne ovat estämässä rottien kiipeämistä palmuihin yöaikaan!
Kuvan luokassa otin puolisalaa, kun opettaja pyysi ottamaan älykännyt esille ja etsimään netistä tehtäväsivun.

Uutisista:
Koska merenkäynti on ollut rauhallista viime aikoina, pakolaisveneitä on saapunut lisää saarille, eilen Gran Canarialle, Teneriffalle ja Lanzarotelle, yhteensä kuusi venettä. Mukana on ollut myös lapsia. Tulijoita on ollut sekä Saharan eteläpuolelta että pohjoisemmasta Afrikasta (subsahariano y magrebí).

La Palmalla jatkuvat järistykset etenkin Cumbre Viejan alueella. Magma sanotaan nyt olevan kolmen kilometrin syvyydessä, se siis pyrkii kohti saaren pintaa. Keltainen varoitus on voimassa ja muutoksia tarkkaillaan aktiivisesti. Joitakin maanvyörymiä on ollut ja asukkaat ovat tunteneet järistyksiä. Odottava ja hieman levoton tunnelma on saarella, vaikka viranomaiset rauhoittelevat ettei vaaraa ole.

Etelään on luvattu sateita. Meilläkin tuli juuri ihan vähän chipi-chipi-sadetta (tihkua).

Päivän refrán:”El que tiene tienda que la atienda y si no que la venda” merkitsee, että sen, jolla on yritys (tässä: kauppa), täytyy itse pitää siitä huolta tai luopua siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *