El lunes

img_1287

En saanut yöllä superlunasta, suuresta kuusta, kuvaa, koska aamuyöllä oli kovin pilvistä. Sensijaan Teide näkyy nyt lumettomana, taivas on pilvetön.

Kävin eilen Bellevuessa jatkotutkimuksissa. Tähystettiin suoli, kaikki oli hyvin. Melkeinpä tekisi mieli liittää tähän suoli-selfie, mutta ehkä se ei olisi asiallista. 🙂
Miksi sitten siitä kirjoitan? Siksi, että täällä tähystys tehdään hyvässä kipulääkityksessä ja humauksessa, joten potilaan ei tarvi kärsiä minkäänlaisia kipuja tai pelätä ennakkoon. Suomessa tutkimus tehdään hereillä ja jopa ilman kipulääkkeitä eikä se ole mitenkään miellyttävää! Jos siis sinulle ollaan suunnittelemassa colonoscopiaa, paksusuolen tähystystä, suosittelen Teneriffaa.

2 thoughts on “El lunes

  1. Hei!
    Ainakaan lääketieteellisiä perusteita kipulääkkeiden ja sedatiivisten lääkkeiden käyttämättömyydelle ei mielestäni ole. Jostakin syystä Suomessa säästellään kipulääkityksiä ja unilääkkeitä silloinkin kuin ne olisivat välttämättömiä.
    T. Riitta
    P.S. Olen kyllä ollut seitsemän vuotta poissa Suomesta, joten toivon, että siellä olisi käytäntö muuttunut!

  2. Hieno uutinen!

    Mistähän tuo ero Suomen ja Espanjan välillä johtuu? Onko kyse vain kulttuurierosta vai myös lääketieteellisestä perusteesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *