El Teide

tei

Teide eilen: pilvihattu päällä, tietääkö sään muutosta?
Teide tänään auringonsäteiden valaisemaan aamusella, pilvinen päivä, lämpömittarissa +24 astetta Orotavassa aamupäivällä.

Olen testaillut netin nopeuksia sekä Orotavassa että Puertossa. Tulokseen vaikuttavia tekijöitä on monia, mm. se, kuinka monta laitetta on käytössä ja näyttää sekin, onko VPN päällä vai poissa vaikuttavan suuresti. Onkohan väliä, millä nopeusmittarilla testaa, suomalaisella vain espanjalaisella tai jollakin muulla? En ole siis saanut vielä ”luotettavia” tuloksia. Jatkan kokeiluja ja raportoin niistä myöhemmin.

– Ja tässä mittaustuloksia:

vel

Ylimmissä kuvissa Puerton asunnon valokuidun parhaat tulokset testattuna suomalaisella ja espanjalaisella mittauksella, alempana Orotavan fibran nopeudet, kun VPN oli poissa päältä.

”Sormituntumaksi” jäi, että Puertossa uusi nettiyhteys vaikuttaa nopeammalta. Ja routerin Movistar ilmoittaa olevan “de última generación”, siis viimeistä mallia.

Jos joku lukija ymmärtää näistä asioista enemmän kuin minä (en ole ollenkaan tämän alan asiantuntija), saa mielellään kommentoida. Sopimuksessa Puertossa uuden kuidun maksiminopeus kerrotaan olevan 600 Mb, mutta luvattuja nopeuksiahan tuskin koskaan saavutetaan, näin olen lukenut.

2 thoughts on “El Teide

  1. Kiitos vastauksestasi! Nyt ymmärrän hieman enemmän ja olen nettinopeuksiin tyytyväinen.
    Riitta

  2. Puerton asuntosi nettinopeus on huiman hyvä – sillä voi katsella kaikenlaiset videot ja elokuvat täydellisesti. Ja nettipeleistä innostuneet tulevat sen kanssa toimeen erinomaisesti. – Kiitos näistä tiedoista. Luvattu 600 Mb on kyllä niin kaukana, että selittävä tekijä saattaa löytyä jostakin seuraavasta: 1. Tietokone ei pysty noin korkeaan nopeuteen. 2. Reitittimen tehot eivät mahdollista tuota nopeutta (toisaalta sait viestin siitä, että reititin on viimeistä mallia – joten tämä vaihtoehto 2 ei ole todennäköinen). 3. Operaattori on luvattoman kaukana lupaamastaan.

    Yhteenvetona Puerton asunnostasi (nettiyhteydestä) totean: Erinomainen. En valittaisi.

    Orotavan asuntosi nettinopeus on sekin hyvä. Oletan, että videoissa ja elokuvissa on vain vähäistä häiriötä tai viivettä – jos sitäkään. Lähetysnopeus on hämmentävän hyvä – tästä on iloa, jos lataat paljon kuvia ja videoita nettiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *