Hempot ja kotiruokaa

pajaros

Aamubongaus: Viisi kanarianhemppoa istui puhelinlangoilla, mutta arat linnut hävisisät pian kun huomasivat liikettä terassilla.

Sitten ruokavihjeitä kotikeittiöstä:
comida

Sopa de huevos, ”munakeitto”, resepti kanarialaiselta ystävältä ja leche asado con espuma de miel de palma, ”paistettu maito palmuhunajavaahdon kanssa”, ohje napattu aamutv:stä.

Sopa de huevos:
Keitetään vihanneksia: porkkanaa, kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia, perunaa, lisätään yrttimaustetta, suolaa ja pippuria, soseutetaan, lisätään kerma ja kiehautetaan.
Kananmunat keitetään koviksi, kuoritaan, pilkotaan ja lisätään keittoon.

Leche asado con espuma de miel de palma:
Tämä on Gomeran saarelta peräisin oleva jälkiruoka, sillä palmuhunajaa valmistetaan siellä. Palmuhunajaa saa täällä ostaa suurimmista marketeista ja se on siirappia muistuttavaa.
Leche asadoon tarvitaan puoli litraa maitoa ja puoli litraa kermaa, jotka sekoitetaan. Lisätään 8 kananmunaa, yhden sitruunan raastettu kuori ja 4 dl sokeria. Seosta paistetaan 170 asteessa n. 45min, kunnes pinta on ruskealaikkuinen. Annetaan jäähtyä ennen tarjoilua.

Tässä kuva paistoksesta:
leche

Palmuhunajavaahtoon vatkataan puoli litraa kermaa, lisätään varovasti kahvikupillinen palmuhunajaa. Vaahto annostellaan paistoksen päälle tarjolle vietäessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *