HUC:ssa täyttä

huc

Olen parina päivänä seurannut ystävän sairaalamatkaa. Yliopistosairaala, Hospital Universitaria Canarias, on nyt ainakin urgencian suhteen kovin täynnä. Leikkausjonotkin ovat pitkät. Potilaita on enemmän kuin paikkoja ja vanhuksia, jotka eivät enää ole yliopistosairaalan hoidon tarpeessa, ei saada sijoitettua jatkohoitopaikkaan.

Onneksi julkinen puoli sijoittaa päivystyksenä hoidettavia potilaita myös yksityisiin sairaaloihin ostopalveluna. Tällä kertaa ystävä siirrettiin Orotavaan Vidan sairaalaan hoitoon.

************
Uutisista:

Muistathan Älä osta mitään! -päivän. Se on tänään.

Tänään Espanjassa vietetään myös naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Kuluneena vuotena Espanjassa on menettänyt henkensä 38 naista machoväkivallan seurauksena.

Kongressissa on valmisteilla Solo sí es sí -laki, jota tasa-arvoministeri Irene Montero (Podemos) ajaa. Äärioikeisto Vox machoasenteineen vastustaa lakia ja käyttää arveluttavia henkilökohtaisesti loukkaavia kommentteja Monteroa vastaan. Suomessa laki on jo hyväksytty: seksi ilman suostumusta on rikoslain mukaan raiskaus.

2 thoughts on “HUC:ssa täyttä

  1. Hola! Kyllä, olet oikeassa. Jouluvalotkin syttyivät viikonloppuna, mutta minä en ole vielä ehtinyt niitä käydä katsomassa.
    T. Riitta

  2. Nettikamerasta näin, että La Orotavan uusitulla Plazalla on jo jouluasetelmat valmiina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *