Investointeja terveydenhuoltoon

pozo

Kanariansaarten autonomia täyttää 40 vuotta. Espanja myönsi saarille itsehallinnon vuonna 1982. Itse asiassa koko Espanja muodostuu nykyään autonomioista, itsehallintoalueita maassa on kaikkiaan 17.

Espanja kieltää öljynporauksen aluevesillään ja siis Kanariansaarten vesillä myös. Marokon öljyhankkeiden pelätään vaikuttavan saarten ekosysteemiin ja saastuttavan rantoja.

Terveydenhuoltouutisia:
Teneriffa saa Euroopan unionilta 21 miljoonaa sairaaloidensa laitteiden hankkimiseen ja nykyaikaistamiseen. Näitä varoja käytetään mm. onkologian, radiologian ja neurologian laitehankintoihin. Tasokas terveydenhoito saa täydennystä.

Koronarokotukset ulotetaan yhä nuorempiin: rokotukset aloitetaan vauvoille kuuden kuukauden iästä ja kaikki alle viisivuotiaat saavat rokotteen. Tämä ikäryhmä on aiemmin jäänyt rokotusten ulkopuolelle.

Olemme eläneet nyt pari päivää vapaina maskipakosta, mutta yllättävän monet maskia edelleen käyttävät vapaaehtoisesti. Kävin eilen Puerton postissa. Asiakkaita siellä oli noin 10, kaikilla maskit. Sosiaalinen paine sai siis minutkin laittamaan maskin kasvoilleni, vaikka ei sitä kukaan vaatinut. Kaupoissa maskeja näkee vähemmän, esim kassoilla niitä ei Alcampossa enää ole. En vastusta maskeja, mutta hengitys on helpompaa ilman. Tiedän kyllä, että korona ei ole kadonnut. Pidän turvavälejä, mikäli se on mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *