Nubes y frío

nu

Eilen oli vaihteeksi viileä ja tuulinen, pilvinen päivä. Tänään samanlainen sää jatkuu.

Nyt on vihdoinkin se päivä, että vapaudumme 700 vuorokauden maskipakosta. Puhutaan ’sindroma de cara vacia’-ilmiöstä, tyhjien kasvojen oireesta. Onko maskinkäyttöön jo totuttu niin, että siitä on hankalaa luopua? Korona ei ole kadonnut minnekään. Hyvä asia kuitenkin on, että nyt näemme kasvoja ja ilmeitä. Kuuleekin, ja ymmärtää espanjaa paremmin, kun näkee puhujan suun. Ainakin minulla on ollut joskus vaikea kuulla, mitä puhutaan maskin takaa.

Toinen uutinen, joka puhuttaa tänä aamuna uutisissa kertoo, että Marokko poraa öljyä Kanariansaarten läheisyydessä. Omilla aluevesillään, mutta nyt hyvin lähellä La Graciosaa. Tämä asia ei ole Espanjalle eikä saarille mieluinen.
Espanjan aluevedet ulottuvat Kanariansaarilla 22km merelle saarten rannasta.
– Minä, öljynporausasiaa tuntematta, olen miettinyt jo aiemmin, mitä tapahtuu, jos maapallon öljyvarat pumpataan tyhjäksi. Mitä tapahtuu maapallolle?

Toukokuun yleisötapahtumat toteutuvat näillä näkymin. Orotavassa järjestetään 25.-30.4. Festival de lana de Canarias, villafestivaali. Suosittelen, osallistuin viimeksi, ennen koronaa, villa-askartelutyöpajaan. Tulossa on myös vappu ja muutama kevään romería.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *