Invierno

invi

Talvipäivänseisaus. Täällä päivän pituus, siis auringon noususta auringon laskuun, on tähän aikaan vuodesta noin 10 tuntia. Tänään siirrymme virallisesti syksystä talveen. Yölämpötilat vaihtelevan +15 asteen molemmin puolin ja päivällä +20 asteen tienoilla ja yli.

Uusi isku turismille ilmeni nyt, kun Iso-Britannia sulki rajansa ja lentoja on peruttu uuden virulentimman koronan takia. Meillä tiukemmat rajoitukset tulivat voimaan viikonloppuna ja tästä päivästä lähtien (epävirallisten tietojen mukaan) valvontaa tiukennetaan. Onneksi kunnasta toiseen siirtymistä ei ole kielletty, sitä vain ei suositella. Yritämme Puertoon, kun siellä olisi asioita hoidettavana.

Tänään uutisoitiin myös siitä, että pandemian aikana silmäoireet ovat lisääntyneet. Syynä tähän ei ole virus, vaan se, että aika, jonka vietämme näyttöruutujen edessä on lisääntynyt huomattavasti. Tämä kuivaa ja uuvuttaa silmiä ja aiheuttaa monenlaisia silmäongelmia. Niinpä, ihan liikaa tulee ruutua tuijotettua!

Päivän refrán: ”Preguntando se llega a Roma”, kysymällä saapuu Roomaan, suomeksi ”Ei kysyvä tieltä eksy”.

One thought on “Invierno

  1. Nyt on aika kiittää sinua kuluneesta vuodesta. Joka päivä käymme kurkkaamassa tätä palstaasi uusien päivitysten toivossa – niitä on mukava lukea ja kuvia katsella. Hyvää joulun aikaa sinulle ja kumppanillesi. Toivottavasti saatte luvan kanssa nauttia ulkoilusta.

    PS: Osaan vain arvailla sitä ryntäystä Teneriffalle, kun koronarokotukset on saatu. Monen matkakuume on noussut korkeaksi – ja siihen tautiin on vain yksi lääke.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *