Kaloja

pes

Olen kalaruoan ystävä. Eilen Alcampon kalatiski oli täynnä monenlaisista kalaa. Tuoretta kalaa tulee myyntiin kerran tai kaksi viikossa, ja jos osuu oikeana päivänä paikalle, saa hyvää kalaa. Me ostimme tällä kertaa pari pientä truchaa, taimenta. Eräs rouva osti seitsemän kilogramman cherne negron, se on alakuvassa vasemmalla takana. Cherne negroa suositaan täällä saarilla, mutta sitä on harvoin myynnissä, kertoi kalan ostaja.
Kalatiskin myyjät valmistelevat kalat haluttuun malliin, perkaavat, suomustavat, fileoivat tai mitä vaan asiakas haluaa. Me otimme kalat ”a la espalda”, ”selällään”, jolloin koko kala halkaistaan paistamista varten, myös pää. Kala on sitten helppo paistaa esim muurinpohjapannulla.
Minä haluaisin kokeilla ruoaksi myös käärmemäistä morenaa, mutta kumppani ei ole vielä innostunut ajatuksesta.
Isopäinen ”ruma” kala kuvassa on rape, siitä saa maukkaat fileet.

Uutisista:
Turismin elpyminen on palauttanut lentoliikenteen melkein ennalleen 25:n Covid-kuukauden jälkeen. Kanariansaaret ovatkin koko Espanjan mittakaavassa toipumassa taloudellisesti muuta maata paremmin, vaikka energian ja muiden hintojen nousu aiheuttaakin asukkaille vaikeuksia.

Kesätapahtumia on tulossa paljon, karnevaalit Santa Cruzissa, Orotavan Corpus Christi -tapahtumat ja paljon muuta.

Saarten suhde Marokkoon puhuttaa. Venepakolaisia on saapunut saarille viime yönä 185 henkilöä. Pakolaiset sijoitetaan tilapäisiin vastaanottokeskuksiin ja jatkosta päättävät viranomaiset.

3 thoughts on “Kaloja

  1. Friteerattu mureena on aivan superhyvää, mutta siinä on paljon pieniä teräviä ruotoja. Kannattaa syödä varovaisesti, mutta ehdottomasti kannattaa maistaa. Vähän mojo verdeä ja ryppypottuja lisukkeeksi, kuiva malvasía palanpainikkeeksi… ¡Ñam! 🙂

  2. Kuukausi sitten vihdoin päästiin Teneriffa ole yli kolmen vuoden tauon jälkeen ja oli ihanaa…uusi matka varauksessa jo ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *