San Juan

san

Kävimme viikonloppuna tutustumassa Finca San Juaniin, joka on mainostanut sosiaalisessa mediassa hippimarkkinoita, joita järjestetään kerran kuukaudessa. Fincalla on myös ravintola- ja majoituspalveluita. Paikka on San Juan de la Ramblassa, mutta ei kylän keskustassa vaan TF-5:n yläpuolella. Kun kävimme, finca näytti tyhjältä, vain saksalainen omistajapariskunta oli paikalla.

Lämpöaalto jatkuu, kuuminta on kuitenkin Gran Canarialla ja Lanzarotella. Meillekin ennustettiin +30 astetta. Taivas on täysin pilvinen meillä nyt.

Uutisista:
Afrikasta tulee pakolaisveneitä saarille edelleen ja ikävä kyllä viimeisenä kahtena vuorokautena saarille yrittäjistä on 72 henkilöä kuollut. Huonokuntoisia veneitä, pateras, kaatuu, ihmisiä hukkuu. Osa tulijoista ei kestä raskasta merimatkaa.

Meriveden laatua tutkitaan tehostetusti nyt alkukesästä. Las Palmasin ayuntamiento on saanut vastikään sakkoja päästöjen takia.

Myös melua mitataan, jatkuva kova äänisaaste on haitallista. Täällä ihmiset ovat äänekkäitä, sen huomaa monesti esimerkiksi kahviloissa. – Kerran olimme El Peñonilla musiikkitapahtumassa: oli lähdettävä pois, sillä sitä äänenvoimakkuutta ei kestänyt!
Yli 65dB melu on vaarallisen äänisaasteen raja. Melualtistus voi aiheuttaa mm. unettomuutta, verenpaineen nousua, sydänongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *