Karnevaaliaika

car

Muellelle oli ilmestynyt kuvan sydän täällä 14.2. vietettävän rakastavaisten päivän selfiekehykseksi.

Hyviä ja huonoja uutisia:
Hyvä uutinen on se, että karnevaaliaika alkaa tänään ja jatkuu 21.2. saakka. Huono uutinen on se, ettei karnevaaleja saa viettää perinteiseen malliin. Juhlat, tanssit ja yleisötapahtumat ovat kiellettyjä. – Ehkä se onkin koronan takia hyvä uutinen.

Hyvä uutinen on se, että Teneriffa pääsi nyt ”vihreille liikennevaloille”, mutta huono uutinen on, että rajoitusten lieventäminen ei päde nyt karnevaaliaikaan.

Etäisyydet, maskit ja hygieniamääräykset ovat ennallaan. Karnevaaliajan jälkeen yöllinen ulkonaliikkumiskielto päättyy, kymmenen henkilön ryhmät saavat kokoontua ja ravintolat saavat olla pidempään auki. Myös yleisötapahtumia sallitaan.

Päivän refrán: ”El tiempo cura las cosas y trae las rosas”, tätä vastannee suomeksi sanonta ”Aika parantaa haavat”. Muistot muuttuvat ruusuisiksi tuossa espanjalaisessa sanonnassa.

3 thoughts on “Karnevaaliaika

 1. Muistot Kanariansaarista ovat ruusuja. Muutama piikki, mutta muutama vain, ja nekin voi jo naurahtaen sivuuttaa. 1970-luvulta saakka olen saarilla, enimmin Tenerifellä lomaillut. Kerran, pari tai jopa kolme kertaa vuodessa. Turistina olen ollut, mutta paikallisia ja paikallisuutta kunnioittaen. Espanjaa en osaa muutamaa sanaa ja sanontaa enempää, mutta silti olen monen canarion kanssa edes vähän keskustellut ja jopa ystävystynyt. Minulle Kanariansaaret on paikka jossa tunnen itseni onnelliseksi. Onnellisten saaret. Olen vain tavallinen turisti, mutta sydänlämpöä olen minäkin osakseni saanut. Ehkä vielä joskus, saarille palaan. Ehkä. Nyt vain ajatusten ja muistojen siivin sinne kiidän. Hasta siempre amigos mios.

 2. ¡Hola! Vielä on vuokrien ja asuntojen hinnoista vaikea tietää. Sitten, kun rajoitukset loppuvat ja matkustus joskus palautuu, näkee, miten hinnoille käy. Nyt niillä suomalaisilla tuottavilla, joita olen tavannut täällä, ovat vuokrat pysyneet ennallaan.
  Teneriffalla korona on vähenemässä, toivottavasti muuallakin pian!
  T. Riitta

 3. Kiitos taas hyvistä päivityksistä!
  Näkyykö koronan vaikutus asuntojen hinnoissa? Entä vuokrissa?
  Kun korona on voitettu, niin patoutunut matkustushalu purkautuu hirmuiseen matkusteluun sinne Teneriffalle – silloin vuokrat nousevat, kun kysyntä räjähtää käsiin. Näin ennustan. Mekin niin kovasti haluamme päästä sinne ensi syksynä puoleksi vuodeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *