Käynti Buenavistassa

bue

Kävimme asioilla saaren länsinurkassa, Buenavistassa. Sinne voi matkustaa turvallisemmin mielin, kun korona jyllää edelleen eniten pääkaupunkiseudulla. On mukava kävellä täällä pikkukaupunkien kaduilla, katsella värien leikkiä talojen julkisivuissa. Buenavistassa on myös monikulmainen kioski/baari keskeisellä paikalla puistossa, Orotavassa on melkein samanlainen.

Täällä – kuten ilmeisesti Suomessakin – kiistellään nyt oikeudesta vaatia baarien, ravintoloiden ja hotellien ym julkisten laitosten asiakkailta rokotustodistusta. Vaikka Gobierno de Canarias päätti vaatia todistusta, Tribunal Superior, oikeusustuin, joka hylkäsi ulkonaliikkumiskiellon, ei nyt hyväksy rokotustodistuksen vaatimista eikä yökerhosulkua. Kansalaisten tasa-arvo, rokotuksen vapaaehtoisuus ja taloudelliset syyt ovat perusteena.

Rokotustodistuskeskustelu on kuitenkin lisännyt osallistumista rokotuksiin, mikä sinänsä on hyvä asia.

Tänään autonomioiden presidentit (=puheenjohtajat) kokoontuvat Salamancassa keskustelemaan mm. koronatilanteesta ja siirtolaisasioista.

Päivän refrán: ”Unos por otros y la casa sin barrer” tarkoittaa, että jos jokainen odottaa toisen tekevän jotakin, jää kaikki tekemättä (’talo lakaisematta’).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *