Uvas maduras

uva

Eilisen sunnuntain kunniaksi päätimme käydä syömässä guachinchessa pitkästä aikaa. Mutta minne mennä välttäen tungoksia ja sisätiloja? Ensin yritimme La Casonaan, joka on hieman Orotavan kaupungin yläpuolella. Ei onnistunut, sillä paikka on tullut hyvin suosituksi. Autoja oli parkkipaikat ja kaikki katujen reunustat täynnä ja ruokailijoitakin pöydät täynnä. Tätä guachinchea on laajennettu kovasti, pihalla on paljon lisää pöytiä, kaikki olivat varattuja.
Niinpä valitsimme vanhan tutun, Bodegon Los Chamosin Santa Ursulassa, sillä sielläkin on terassi. Sisätiloihin ei nyt tee mieli syömään.
Otimme vakioannoksen: ensalada tibian (monenlaisia vihanneksia pohjalla, lämpimiä sieniä, katkarapuja, juustoa, rapupuikkopalasia päällä) ja carne desmechadaa ranskanperunoilla ja paikallista viiniä. Hyvää oli, kotipakettiinkin jäi ruokaa.

Rypäleet alkavat olla kypsiä viiniköynnöksissä viljelyksillä.

Elokuu on espanjalaisten lomakuukausi. Lennot ja laivat tuovat mm. mantereelta lisääntyvästi turisteja saarelle. Taloudelle se on hyvä asia, mutta tietysti edelleen pelkäämme koronaa, varsinkin tuota pahamaineista deltavarianttia. Silti täytyy yrittää elellä melkein normaalia elämää, alkaa tulla jo koronaväsymys. Maskit ja etäisyydet ovat käytössä.

Päivän refrán: ”Quien todo lo niega todo lo confiesa” – ’Joka kieltää kaiken, tunnustaa kaiken’.

2 thoughts on “Uvas maduras

  1. Hei,
    Lagunassa on krematorio, jossa tuhkataan. Hinnoista en tiedä.
    Minä olen miettinyt omalta kohdaltani, että haluaisin tulla tuhkatuksi ja sitten mereen ripotelluksi. En tiedä, onko se laitonta, mutta tiedän pari suomalaista, joiden tuhkat on ripoteltu Teiden rinteille tai mereen (paikallisten kalastajien avustuksella pientä maksua vastaan).
    T. Riitta

  2. Riitta, kiitos taas mukavista päivityksistä. Kysymykseni on aivan muusta aiheesta: Jos suomalainen kuolee Teneriffalla, niin miten menetellään – voidaanko tuhkaus suorittaa siellä – ja jos voidaan, niin miten kallista se on? Itseäni kauhistuttaa ajatus, että ihmisiä haudataan seiniin. Mielestäni Puerton hautausmaalla haisee ”kuolema”. Itse haluan tulla viikatemiehen käynnin jälkeen tuhkatuksi – en halua nimeäni mihinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *