Uvas maduras

Tila

uva

Eilisen sunnuntain kunniaksi päätimme käydä syömässä guachinchessa pitkästä aikaa. Mutta minne mennä välttäen tungoksia ja sisätiloja? Ensin yritimme La Casonaan, joka on hieman Orotavan kaupungin yläpuolella. Ei onnistunut, sillä paikka on tullut hyvin suosituksi. Autoja oli parkkipaikat ja kaikki katujen reunustat täynnä ja ruokailijoitakin pöydät täynnä. Tätä guachinchea on laajennettu kovasti, pihalla on paljon lisää pöytiä, kaikki olivat varattuja.
Niinpä valitsimme vanhan tutun, Bodegon Los Chamosin Santa Ursulassa, sillä sielläkin on terassi. Sisätiloihin ei nyt tee mieli syömään.
Otimme vakioannoksen: ensalada tibian (monenlaisia vihanneksia pohjalla, lämpimiä sieniä, katkarapuja, juustoa, rapupuikkopalasia päällä) ja carne desmechadaa ranskanperunoilla ja paikallista viiniä. Hyvää oli, kotipakettiinkin jäi ruokaa.

Rypäleet alkavat olla kypsiä viiniköynnöksissä viljelyksillä.

Elokuu on espanjalaisten lomakuukausi. Lennot ja laivat tuovat mm. mantereelta lisääntyvästi turisteja saarelle. Taloudelle se on hyvä asia, mutta tietysti edelleen pelkäämme koronaa, varsinkin tuota pahamaineista deltavarianttia. Silti täytyy yrittää elellä melkein normaalia elämää, alkaa tulla jo koronaväsymys. Maskit ja etäisyydet ovat käytössä.

Päivän refrán: ”Quien todo lo niega todo lo confiesa” – ’Joka kieltää kaiken, tunnustaa kaiken’.

La Orotava

Tila

or

Kaunista kaupunkiamme La Orotavaa. Plaza de Constituciónin Kiosco-kahvila on taas avattu, aurinkoista ja lämmintä on.
Rypäleet alkavat olla kypsiä näillä seuduin (kuva Matanzasta).

Uvas

Tila

uvas

Orotavan laaksossa eletään viininkorjuuaikaa. Rypäleet ovat kypsyneet makeiksi lämpimässä kesässä. Alakuvassa rypälemassa on puristettuna sammioon, jossa käyminen alkaa. Viinin raaka-aineena käytetään vain rypäleitä, mitään – edes vettä – siihen ei lisätä. Aikanaan mehusta poistetaan kuoret ja käyminen jatkuu tynnyreissä ja terästankeissa.

Uvas

Tila

IMG_0904

Tänä vuonna viinirypäleitä näyttäisi tulevan paljon. Kasvit ovat saaneet edellisvuotta enemmän vettä, joten odotettavissa on hyvä sato syksyllä.

 

Uvas

Tila

Rypäleet ovat kypsymässä Los Pinosin fincalla. Eivät ole valmiita kerättäväksi, asiantuntijan mukaan sokeripitoisuus ei vielä riitä viinin valmistukseen.