Puertossa taas

sant

Näkymä San Telmolta: kaupungilla on taas paljon väkeä liikkeellä. Kävelykadullakin, Calle Quintanalla, oli niin tungosta, että katsoin turvallisemmaksi kiertää toista kautta.

Nyt Espanjassa pohditaan, onko rokotustodistuksen vaatiminen laillista vai ei. Rokotukseenkaan ei voida pakottaa. Autonomiat voivat kuitenkin päättää itse vaatimuksista ja tällä hetkellä vain Canarias ja Galicia ovat ottaneet käyttöön rokotustodistuksen pääsyvaatimuksena julkisiin sisätiloihin.

Mutta, ikävä kyllä, virus etenee edelleen. Yliopistosairaalassa on täyttä. Onneksi nuoret ovat ottaneet rokotusasian tosissaan, ymmärtävät asian tärkeyden. Nyt Teneriffalla ja Gran Canarialla rokotetaan yli 14-vuotiaita, pienemmillä saarilla jo 12-vuotiaita.

Päivän refrán: ”Agua pasada no mueve molino”, sananmukaisesti ’Ohi virrannut vesi ei pyöritä myllyä’. Suomeksi melkein vastaava olisi ”Kannettu vesi ei kaivossa pysy”.

2 thoughts on “Puertossa taas

  1. Hei,
    Kyllä eläkettä maksetaan loppuelämä, oikeassa olet. Naapuri on varmaankin sekoittanut asian työttömyyskorvaukseen, jota saa rajoitetun ajan.
    T. Riitta

  2. Hola! Varmaan tyhmä kysymys , mutta sinä varmaan tiedät vastauksen, naapurin mies sanoi että espanjalaisille maksetaan eläkettä vain kaksi vuotta???
    En uskonut, kumpi on oikeassa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *