Kuu

kuu

Tänä aamuna leikittelin kännykameralla kuun kanssa. Milloin kuu piilotteli kukkien keskellä, milloin pylvään päässä, riippui oksasta tai lasketteli pitkin sähköjohtoja. Mukava leikki. Seuraavan täydenkuun aikaan voisi varustautua paremmalla kameralla ja jalustalla.

Korona-asiaan kuuluu parempaa. Vaikka tasot, niveles, pysynevät samoina, rajoituksia vähitellen lievennetään. Uutisten mukaan muutamassa viikossa päästään tilanteeseen ”practicamente normalidad”, käytännössä normaali, eli se jo paljon puhuttu uusi normaali.

Tiedätkö, mikä on RAE? Se on Real Academia Española, espanjan kielen akateeminen tutkimuslaitos, joka myös julkaisee sanakirjaa kielestä. Espanjankurssin opettajalla kirja oli mukana tunnilla, siitä selviteltiin sanojen alkuperää ja merkitystä monta kertaa. Nyt akatemiaan on valittu ensimmäinen kanariojäsen, Santa Cruzissa syntynyt filologi Dolores Corbella, jonka yksi tutkimuskohde on murre (murteet), joita Kanariansaarilla puhutaan. – Filologia ja sanojen etymologia kiinnostavat minua!

One thought on “Kuu

  1. Mukava veijari tuo Kuu-ukko. 🙂 Joskus se myös valvottaa ?.
    Tv Priitta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *