La Palman purkaus jatkuu

pal

Kuvat ovat meidän näkymiämme taivaalle Palman suuntaan, illalla ja aamulla. Emme jaksaneet kiireisen päivän jälkeen ajella ylemmäksi tai semmoiselle rannalle, josta näkyvyys olisi parempi.

Palmalla on kuitenkin tapahtunut paljon yöaikaan. Yksi uusi boca, suuaukko, on avautunut ja siitä syöksee ulos tulista laavaa. Kaikkiaan aukkoja on nyt kymmenen. Lisää ihmisiä on evakuoitu, nyt n. 6000 henkilöä kaikkiaan. Taloja ( tämän hetken tieto 150) on palanut tai romahtanut jäätyään laavan alle. Uusia järistyksiä on myös ollut.

Laava ei, ennusteista huolimatta, ole vielä saavuttanut merta. Kun näin tapahtuu, tulee räjähdyksiä ja vapautuu vaarallisia kaasuja.

Moni perhe on menettänyt kaiken! Surullisia tarinoita ja järkyttäviä kuvia talojen romahtamisista ja kiehuvista laavan alle jäävistä uima-altaista on näytetty televisiosta. Asukkaille on kuitenkin luvattu korvata menetykset; pääministeri on vieraillut tuhoalueilla eilen.

Meille ei ole tullut vielä tuhkaa eikä savua. Ennusteiden mukaan tuulet puhaltavat nyt kohti Gomeraa, mutta sieltä ei ole pitkä matka Teneriffalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *