Mercado

mar

Kävin lauantaina Mercado Municipalin kirpputorilla, ylämäessä. Sää oli aamupäivästä aurinkoista. Muutkin olivat saapuneet paikalle: saksalaisia oli markkinoilla niin paljon, ettei sekaan mahtunut. Ei currywurstin syöntiin yläkertaan, eikä suosikkipaikkaani äyriäistiskille. Tungos!

Löysin pari pientä nukkekotivarustetta kuitenkin.

Puertossa näkee kaupungillakin sen, että turisteja on nyt paljon. Uutisissa kerrottiin, että myös risteilyalukset ovat palanneet satamiin niin, että on saavutettu jo 70% koronaa edeltävien risteilyjen määrästä.

Turisteja saarille houkuttelee tietysti etenkin hyvä sää ja rannat, mutta yksi vetonaula ovat helmikuussa järjestettävät karnevaalit.

Ravintolahinnat ovat yleisen hintojen nousun ja inflaation myötä kallistuneet. Samoin on käynyt vuokrille ja ostettavien asuntojen hinnoille: ovat nousseet. Vuokra-asuntoja on lisäksi vaikea löytää nyt.

Autoihin vaaditaan etiqueta ambiental, pakokaasuista mitattavat päästöt osoittava tarra, tuulilasiin. Päästöjen mukaan voi sitten olla liikenteessä rajoituksia tietyillä alueilla. Yli 50 000 asukkaan kaupunkeihin voidaan näitä rajoituksia asettaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *