Viikonloppu

Tila

Nyt kun maastopalo on saatu stabiloitua, muttei vielä kontrolliin, voi jo kirjoittaa muutakin. Tämä tarkoittaa, että palopaikkoja on vahdittava hyvin, sillä ne saattavat vielä leimahtaa liekkeihin ja ovat sitä jo tehneetkin. Harvakseltaan sammutushelikoptereita lentelee vielä Puertonkin taivaalla.

Lauantaina oli taas herkuttelupäivä Mercado Municipalilla: äyriäisiä cavan kera.

Ja lähtiessä sinne lähibaari Iriksessä annettiin vakioasiakkaille ihanat makeat kanarianbanaanit kylkiäisenä.

Markkinoilla, tai rastrossa, ei ollut vielä tungosta, koska turistit eivät ole vielä saapuneet. Myöhemmin syksyllä saksalaiset ”valtaavat” paikan.

Kuumaa meillä on ollut. Toivottavasti lämpötila laskee edes muutamalla asteella: viime viikkoina (n 30˚ ˚) hiki on virrannut kaiken päivää pieninä puroina, niin otsalta kuin pitkin selkää ja pyykkiä on täytynyt pestä päivittäin. Suola ja neste, niitä tarvitaan.

Mercado

Tila

mar

Kävin lauantaina Mercado Municipalin kirpputorilla, ylämäessä. Sää oli aamupäivästä aurinkoista. Muutkin olivat saapuneet paikalle: saksalaisia oli markkinoilla niin paljon, ettei sekaan mahtunut. Ei currywurstin syöntiin yläkertaan, eikä suosikkipaikkaani äyriäistiskille. Tungos!

Löysin pari pientä nukkekotivarustetta kuitenkin.

Puertossa näkee kaupungillakin sen, että turisteja on nyt paljon. Uutisissa kerrottiin, että myös risteilyalukset ovat palanneet satamiin niin, että on saavutettu jo 70% koronaa edeltävien risteilyjen määrästä.

Turisteja saarille houkuttelee tietysti etenkin hyvä sää ja rannat, mutta yksi vetonaula ovat helmikuussa järjestettävät karnevaalit.

Ravintolahinnat ovat yleisen hintojen nousun ja inflaation myötä kallistuneet. Samoin on käynyt vuokrille ja ostettavien asuntojen hinnoille: ovat nousseet. Vuokra-asuntoja on lisäksi vaikea löytää nyt.

Autoihin vaaditaan etiqueta ambiental, pakokaasuista mitattavat päästöt osoittava tarra, tuulilasiin. Päästöjen mukaan voi sitten olla liikenteessä rajoituksia tietyillä alueilla. Yli 50 000 asukkaan kaupunkeihin voidaan näitä rajoituksia asettaa.