Nettiongelma

rou

Teide ei ole saanut kokovalkoista lumipeitettä tänä talvena, kuten joskus aiempina vuosina, vaikka on satanut ja ollut viileää.

Meillä netti lopetti toimintansa pari päivää sitten. Routerissa palaa punainen ”alarma”-valo. Ja niinkuin tiedämme, elämä ilman nettiä on hankalaa nykyään. Joitakin vuosia sitten routeriin tuli vika ja Movistariin soittamalla técnico tuli käymään ja vaihtoi laitteen. Mutta ei nyt! Kaikki on automatisoitu, nykyään voi yleensä kommunikoida vain robottien ja automaattien kanssa. Movistarin numero häiriötilanteessa on 1002. Siellä vastaa automaatti, ei puhettakaan, että ihminen! Automaatti sitten pyytää näpyttelemään liittymän kännynumeron ja fijo-numeron. Sitten odottamaan soittoa, vai? Eipä niinkään, vaan vastauksena tulee tekstiviesti, jossa ilmoitetaan, että vikaa korjataan – on ilmeisesti suurempi verkkovika. Ja hyvitykseksi saamme seitsemän päivää rajoittamatonta nettiaikaa kännyyn, sen voi jakaa useammalle laitteelle. Eikä yhtään ihmiskontaktia. Tämä netti toimii nyt jotenkuten, välillä katkoo yhteyttä. Eikä auta kuin odottaa.

Vaatimus täällä Espanjassa siitä, että ikääntyville tulisi saada taattua paremmat, henkilökohtaiset pankkipalvelut, etenee. Allekirjoituksia on kerätty jo 600 000 ja joidenkin pankkien henkilökunta on mukana rintamassa, sillä automatisointi on vienyt myös työpaikkoja.

Tätä on nykyaika: kaikki olemme uupumisen asti kuunnelleet ”teitä palvellaan hetken kuluttua”…

Karnevaalit alkavan supistetussa muodossa maaliskuun alussa. Puertossa karnevaalitapahtumia on mm. merivesialtailla ja rajoitettu määrä pääsylippuja myydään eri tapahtumiin. Taitavat jäädä karnevaalit tänäkin vuonna käymättä, mutta onneksi ne on jo useaan kertaan nähty ja koettu aiemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *