Nettiongelma

Tila

rou

Teide ei ole saanut kokovalkoista lumipeitettä tänä talvena, kuten joskus aiempina vuosina, vaikka on satanut ja ollut viileää.

Meillä netti lopetti toimintansa pari päivää sitten. Routerissa palaa punainen ”alarma”-valo. Ja niinkuin tiedämme, elämä ilman nettiä on hankalaa nykyään. Joitakin vuosia sitten routeriin tuli vika ja Movistariin soittamalla técnico tuli käymään ja vaihtoi laitteen. Mutta ei nyt! Kaikki on automatisoitu, nykyään voi yleensä kommunikoida vain robottien ja automaattien kanssa. Movistarin numero häiriötilanteessa on 1002. Siellä vastaa automaatti, ei puhettakaan, että ihminen! Automaatti sitten pyytää näpyttelemään liittymän kännynumeron ja fijo-numeron. Sitten odottamaan soittoa, vai? Eipä niinkään, vaan vastauksena tulee tekstiviesti, jossa ilmoitetaan, että vikaa korjataan – on ilmeisesti suurempi verkkovika. Ja hyvitykseksi saamme seitsemän päivää rajoittamatonta nettiaikaa kännyyn, sen voi jakaa useammalle laitteelle. Eikä yhtään ihmiskontaktia. Tämä netti toimii nyt jotenkuten, välillä katkoo yhteyttä. Eikä auta kuin odottaa.

Vaatimus täällä Espanjassa siitä, että ikääntyville tulisi saada taattua paremmat, henkilökohtaiset pankkipalvelut, etenee. Allekirjoituksia on kerätty jo 600 000 ja joidenkin pankkien henkilökunta on mukana rintamassa, sillä automatisointi on vienyt myös työpaikkoja.

Tätä on nykyaika: kaikki olemme uupumisen asti kuunnelleet ”teitä palvellaan hetken kuluttua”…

Karnevaalit alkavan supistetussa muodossa maaliskuun alussa. Puertossa karnevaalitapahtumia on mm. merivesialtailla ja rajoitettu määrä pääsylippuja myydään eri tapahtumiin. Taitavat jäädä karnevaalit tänäkin vuonna käymättä, mutta onneksi ne on jo useaan kertaan nähty ja koettu aiemmin.

Router

Tila

image

No nyt tuli uusi router! Kaksi viikkoa juostiin Movistarilla ja lopulta asia hoitui monen mañana por la mañana -lupauksen jälkeen.

Por fin recibimos el nuevo router! Dos semanas hemos esperandolo con las promesas ”mañana por la mañana”.

Router

Tila

router

Odotellaan kuin kuuta nousevaa Movistarilta uutta routeria rikkinäisen tilalle (siis sitä aparaattia, jolla saa nettiyhteyden ”seinästä” jaetuksi wifinä omille koneille). Kaksi viikkoa on jo odoteltu! Eilen kävin viimeksi valittamassa ja piti tulla mañana por la mañana…Onneksi on varanetti.
Kuunsirppi näkyi eilen hienosti pilvien lomasta.

Esperamos el nueva router de Movistar porque lo antiguo se rompió. Ya hemos esperando dos semanas! Ayer hice la ultima reclamación.
El cuerno de la luna se vió bien ayer por la noche. En Finlandia hay un frase para ”esperar la luna creciente”.