Obras en calles

Tänään on ollut lämmin ja lähes pilvetön päivä. Kaupungilla kunnostetaan katuja. Mm Calle Santo Domingo on ollut pari päivää nauhoin suljettuna korjaustöiden takia. Vaikka täällä ei pakkanen pure eikä routa syö, aurinko, kuumuus ja kova liikenne kuluttavat katukivetyksiä. Jostakin syystä myös laatat kävelykaduilla ovat monin paikoin rikkoutuneet.

Aamu-uutisissa puhuttiin vuokrien huimista nousuista. Kataloniassa saman ongelman ratkaisemiseksi ollaan puuhaamassa vuokrakattoratkaisua, mutta Kanariansaarilla asiasta ei ole vielä tehty päätöksiä. Ongelma on se, että turisteilla ja ulkomaalaisilla on paremmin rahaa huippuvuokriin kuin paikallisilla, joille asunnon hankkiminen on paikoin mahdotonta.

Ei siis ole ihme, jos turismin vastaisia mielipiteitä nousee esiin.
Aronassa eilen häädetyt 40 perhettä ovat yhä kadulla.

One thought on “Obras en calles

  1. Turistit majoittuvat useimmiten hotelleihin, mutta varsinkin pitkämatkalaiset ja talvehtijat nappaavat vuokra-asunnot paikallisten nenän edestä. Osa, onneksi vielä vähemmistö, turisteista harrastaa oman hotellin all inclusive palveluita joten he ovat pois paikallisten ravintoloiden asiakaskunnasta. Yleisesti ottaen turistit tuovat saarille rahaa kun käyttävät varsin paljon paikallisia palveluita. Pitkämatkalaiset ja talviasukit ostavat ruokansa marketeista kuten Lidlistä, käyvät harvemmin ravintoloissa ja ovat varsin ansiokkaita oman maalaisten yrittäjien palveluiden käyttäjiä. Tiedän, yleistän, mutta ehkä pieni totuuden siemen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *