Orotava

oro

Kuvat ovat Orotavan kaupungista, viikonlopun lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Nyt kuumuus on poissa, pasaatituulet ovat puhallelleet muualle myös caliman. Eilen satoi aamupäivällä. Aamulla lämpömittarissa oli +19, mikä ihana viileys! Päivällä aurinko lämmittää muutaman asteen.

Korona jatkaa sekin kulkuaan. Nyt uusia tautitapauksia on levinnyt myös Hierron saarelle. (Ja Suomessa Kuhmoon!)
Olen hämmentynyt tiedonvälityksestä, enkä enää ymmärrä mikä on totta ja mikä ei! Kenen etua ajetaan ja kuka hyötyy? Miksi tämän infektion kulusta ja vakavuudesta on niin ristiriitaista tietoa? On koulukuntia (myös terveydenhuoltoalan ammattilaisia), jotka vähättelevät tautia ja vertaavat sitä tavalliseen kausi-influenssaan. Sitten on toinen joukko, siinä myös ammattilaisia, jotka pitävät koronaa erittäin vaarallisena ja vaativat mm. maskeja, suojaetäisyyksiä ja kokoontumisrajoituksia.

Ne, jotka ovat taudin sairastaneet, eivät todellakaan väheksy sitä. Lähipiirissä on heitäkin.

On tuttavia, lääketieteen ammattilaisia, jotka väheksyvät tautia.

Kaikkea informaatiota/disinformaatiota on mahdotonta seurata. Minä kuitenkin suojaudun ja varon ihmisjoukkoja. Kaltaiselleni introvertille se on totta puhuen ajoittain helpottavaakin. Saa olla omissa oloissaan hyvästä syystä.

One thought on “Orotava

  1. Tuo tietojen osittainen sekavuus ja ristiriitaisuus tosiaan askarruttaa mattimeikäläistä. Toisaalta ymmärrän, että vielä niin vähän tiedetään ja uutta tietoa tulee. Toisaalta kauhistuttaa lukea koronasta selvinneiden perusterveiden nuorten kertomuksia kuukausia jatkuneista pahoista oireista. Pelottavaa. Yritetään pysyä terveenä ja siinä sivussa nauttia niistä asioista, jotka ovat mahdollisia. Toivottavasti Teneriffalle ei julisteta ulkonaliikkumiskielto. Luonnossa ja muutoinkin ulkona liikkuminen on niin tärkeää fyysisesti ja henkisesti. Voikaa hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *