Orotavasta

or

Sain taas kuvia Orotavasta, jossa on alkanut perinteinen Corpus Christi-fiesta. Hiekkamaalaus kaupungintalon pihalle on valmistunut ja fasadeja on koristeltu. Victorian puistotkin on avoinna suihkulähteineen. ¡Echo de menos a Tenerife! Kaipaan Teneriffalle!

Olen osallistunut tämän viikon Zoom- ym. kokouksiin Suomi-kylässä. Monenlaisia asioita on käsitelty, ulkosuomalaisten tilannetta, toiveita ja identiteettiä. Valtakunnallinen Suomi-Seura ja sisäministeriö on kirjannut asioita tekeillä olevaan ulkosuomalaisstrategiaan, jossa toivottavasti ulkosuomalaisten ääni kuuluu.
Mitä on käsitelty? Paljon monikulttuuristen perheiden asioita, Suomi-kouluja, kulttuurivaihtoa. YLE-areenan näkyvyys on puhuttanut paljon; ulkosuomalaiset haluavat kanavat näkymään vapaasti. Digitaalista äänestystä suunnitellaan. Kela:n 6kk aikarajasta puhuin strategiapalaverissa myös. Verotusasioista virtuaalikokous on ohjelmassa tänään.

Ulkosuomalaisparlamentti on kokoontunut. Valitettavasti en ole osallistuja. Miksi meidän Tenerifen Suomi-kerhomme ei ole lähettänyt osallistujaa? Täällä olisi yksi vapaaehtoinen!

Vastaus kommentin lääkekysymykseen:
Jos tulee Teneriffalle talvikuukausia viettämään, lääkkeitä ei tarvi tuoda mukana koko ajaksi. Eläkeläisellä pitää olla mukanaan eurooppalainen sairaanhoitokortti ja tietysti passi (kopiot näistä mukaan!) sekä suomalaiset reseptit. Näiden dokumenttien kanssa mennään terveyskeskukseen, siellä kirjataan terveyskeskuksen tietoihin henkilötiedot Suomen osoitteineen ja annetaan aika lääkärille. Ajan saa yleensä samana tai seuraavana päivänä. Lääkärikäynnillä sitten uusitaan reseptit ja lääkkeet saa ostettua apteekista kuukaudeksi paljon halvemmalla hinnalla kuin Suomessa. Kuukauden kuluttua sama juttu uusiksi. Ja tulkki pitää olla mukana – kannattaa kysellä tuttavia – ellei espanja itseltä suju. Englannin kielellä ei yleensä pärjää. ”Ellet puhu espanjaa, tule tulkin kanssa” -ilmoitus on terveyskeskuksen seinällä.

Kaikki lääkkeet (ellei jotakin harvinaista poikkeusta oteta lukuun) ovat saatavilla myös Teneriffalla, tosin jotkut eri kauppanimillä. Toisin päin voi olla ongelma: kaikkia Teneriffan ja Espanjan lääkkeitä ei saa Suomesta! Siispä Suomesta ei kannata tuoda kuin ihan välttämätön! Kaikkea saa Teneriffalta (paitsi puolukkaa, ruisleipää, ym ”suomalaista”, mutta niitäkin ilman pärjää ja niitä saa joskus).

3 thoughts on “Orotavasta

  1. Hei,
    Tällaisen tiedon löysin: EU:n potilasdirektiivissä säädetään, että lääkkeiden myynnissä noudatetaan kansallisia sääntöjä. Eli eri maissa reseptien voimassaoloaika voi vaihdella. En tiedä, mikä se on Espanjassa.
    – Mielestäni helpoin tapa on hankkia lääkkeet Espanjassa terveyskeskuksen kautta, menettelyllä, mistä kirjoitin blogissa.
    T. Riitta

  2. Kiitos tiedosta lääkkeiden suhteen. Mukavaa mummoilun jatkoa ?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *