Paljonko sähkö maksaa?

hu

Kuumuus altistaa maastopaloille, kuten on jo niin usein tänä kesänä huomattu. Eilen iltapäivällä näkyi savua Puertosta päin ja hälytysajoneuvojen ääniä kuului. Suuremmaksi palo ei onneksi laajentunut.

Kasvikuvat ovat Jardin Botanicolta.

Bloginlukija kysyi sähkön hintaa. Se onkin mutkikas juttu, sillä hinta muodostuu monesta eri tekijästä. Sähkön pörssihinta on ilmeisesti perusteena hinnalle ensin. Sitten sähkönkäyttäjien maksama hinta riippuu siitä, minkälaisen sopimuksen asiakas on sähköyhtiön kanssa tehnyt.

Vertailin viimeisiä laskuja Orotavan talostamme ja Puerton kaupunkiasunnosta. Laskun suurimmat summat tulevat Potenciasta ja Energiasta.

Meillä on kolmenlaista hintaa, jotka ovat punta, llano ja valle. Nämä hinnat ovat sidoksissa sähkön käyttöaikaan ja esim. valle on voimassa viikonloppuisin koko päivän. Potencian hinta määräytyy sulakkeiden koon mukaan ja esim. Orotavassa meillä Potencia on 8,05 kW, koska sulakkeita täytyi suurentaa saunan takia. Käytetty sähkö vaikuttaa Energian hintaan.
Puertossa potencia on 3,45 kW.

Lopullisen sähkölaskun määrään tulee lisäksi pieniä summia mm. mittarin vuokrasta, verosta ym.

Kallein Energian hinta on punta-aikoina (ma-pe 10-14, 18-22) 0,22354 €/kWh ja halvin valle 0,135175 €/kWh. Potencian hinta sekin lasketaan käyttöaikojen mukaan.

Huh! Aika monimutkaista. Sitäpaitsi olen kuullut, että joillakin on sopimus, jossa sähkön hinta on sama riippumatta vuorokaudenajasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *