Pipo

Tänään lounastimme Pipossa, kalasatamassa: salpicón de gambas, pincho de pescado y gambas. Paikka, jossa on aina mukava käydä lounaalla. Tämä chiringuito, ainoa muuten näillä seuduin, aukeaa jo puoleltapäivin, siis ennen paikallista lounasaikaa. Kiirettä piti tarjoilijoilla jo yhden jälkeen.

Uutisissa kerrottiin maanviljelijöiden traktorimielenosoituksista. Tänään noin 80 traktoria kuljettajineen ajelee Gran Canarialla, huomenna mielenilmaus on Teneriffalla. Viljelijät ovat huolissaan toimeentulostaan, nousseista kustannuksista ja lisäksi kuivuudesta, joka vaivaa saaria.

3 thoughts on “Pipo

 1. Hola,
  Minä olen ”surutta” syönyt täällä kaikkea, enkä ole mitään ruokamyrkytyksiä/mahatauteja ruuasta saanut. Mielestäni hygieniataso on täällä hyvä.
  Katkarapuja kannattaa opetella syömään: ensin katkaistaan pääpuoli pois, sitten kuoret pois takaosan ympäriltä. Sieltä paljastuu maukas syötävä pyrstön liha. On koulukuntakysymys, haluaako vielä poistaa suoliosan, joka kuultaa pyrstössä keskiviivassa.
  Pulposalaatti on nimeltään salpicón de pulpo.
  On myös salpicón de gambas (katkaravuista) tai salpicon de atún (tonnikalasta).

  T. Riitta

 2. Rakastan katkarapuja, mutta en osaa kuoria kokonaisia, joten siksi ko. ruoat jää tilaamatta. Herkullisen näköinen tuo annoksesi.
  Pidän pulposalaatista, siitä missä lonkeron pätkiä, mutta mikä sen nimi, ja onko sarjassamme ”vältä ellet ole varma tuoreudesta” kuten esim. simpukat ja katkat?
  Kiitos kun jaat tietoutta eri ruokalajeista. Turistitkin haluaa syödä jotain paikallista eikä vain wieninleikettä. Ainakin tämä turisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *