Orotavassa

Tänään kävin Orotavassa hoitamassa asioita. Teidellä ei ole vieläkään lunta ja meillä on kesäisen lämmintä. Nyt on ollut poikkeuksellinen talvi koko tällä saarella asumiseni aikana esimerkiksi niin, ettei iltaisinkaan ole niin viileää, että tarvitsisi pukea päälleen ”talvivaatteita” = kevyttoppatakkia.

Kävin mm. Consorcio de tributos:ssa. Siitä tiedoksi, että toimisto on muuttanut yhtä ovea eteenpäin ja kerrosta ylemmäksi kaupungintalolle päin. (Sikäli, kun joku bloginlukija tätä pikkudetaljia tarvitsee!). Byrokratia ja asioiden hoito on edelleen hidasta täällä.

Aamu-uutisissa kerrottiin vesipulasta. Vettä on saatu saarille 30% vähemmän kuin tavallisesti. Satanut ei juuri ole, mutta pilvistä tiivistyvää vettä tässä ymmärtääkseni tarkoitetaan. Maanviljelijöille vesiongelma on akuutti ja taas kerrottiin siitä, että mm. perunapula on uhkaamassa.

Saaren hallitus on pohtinut taas alaikäisten maahantulijoiden sijoittamista. Pidettiin tärkeänä, että Ukrainan sodasta tulleita ja Afrikasta pateroilla saapuneita on kohdeltava tasa-arvoisesti. Kummassakin ryhmässä saapuu saarille myös alaikäisiä ilman huoltajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *