Orotavassa

Tila

Tänään kävin Orotavassa hoitamassa asioita. Teidellä ei ole vieläkään lunta ja meillä on kesäisen lämmintä. Nyt on ollut poikkeuksellinen talvi koko tällä saarella asumiseni aikana esimerkiksi niin, ettei iltaisinkaan ole niin viileää, että tarvitsisi pukea päälleen ”talvivaatteita” = kevyttoppatakkia.

Kävin mm. Consorcio de tributos:ssa. Siitä tiedoksi, että toimisto on muuttanut yhtä ovea eteenpäin ja kerrosta ylemmäksi kaupungintalolle päin. (Sikäli, kun joku bloginlukija tätä pikkudetaljia tarvitsee!). Byrokratia ja asioiden hoito on edelleen hidasta täällä.

Aamu-uutisissa kerrottiin vesipulasta. Vettä on saatu saarille 30% vähemmän kuin tavallisesti. Satanut ei juuri ole, mutta pilvistä tiivistyvää vettä tässä ymmärtääkseni tarkoitetaan. Maanviljelijöille vesiongelma on akuutti ja taas kerrottiin siitä, että mm. perunapula on uhkaamassa.

Saaren hallitus on pohtinut taas alaikäisten maahantulijoiden sijoittamista. Pidettiin tärkeänä, että Ukrainan sodasta tulleita ja Afrikasta pateroilla saapuneita on kohdeltava tasa-arvoisesti. Kummassakin ryhmässä saapuu saarille myös alaikäisiä ilman huoltajia.

Mi barrio

Tila

mibarrio

Kuvassa on lähikauppamme Come-Come, noin 400 metrin päässä talostamme sijaitseva hedelmä-, vihannes- ja lihakauppa, josta saa monenlaisia ruokatavaroita ja päivittäistarvikkeita. Hinnat ovat edullisia ja tuotteet tuoreita. Ja mikä parasta, kauppa on auki joka päivä aamusta iltaan, myös näin sunnuntaisin.

Kaupan vieressä on konditoria El palacio de las tartas, josta saa monenlaisia kakkuja ja leivoksia.

Muut lähipalvelut ovat toistaiseksi testaamatta, mutta ravintoloita ja monenlaisia kauppoja löytyy alueeltamme, niihin täytyy tutustua jatkossa.

– Kukat kukkivat kauniisti pihoilla ja puistoissa.

La Orotava

Tila

orotava

Orotavassa piti olla tänään tapahtumapäivä, jolloin kaupat ovat auki ja ulkona on monenlaisia aktiviteetteja. Suuri osa oli kuitenkin peruttu sateisen sään takia. – Näin sateista syksyä en ole vielä viiden vuoden aikana aiemmin Teneriffalla kokenut.
Osa kaupoista oli sateesta huolimatta avoinna. Kaupungintalon pihalle on alettu koota jokavuotista seimiasetelmaa.
Yhtä asiaa en tässä kaupungissa ymmärrä: Miksi kartoissa pohjoinen ei osoita pohjoiseen eli ylöspäin, kuten meille on aina opetettu? Pidän kyllä kovasti kartoista, mutta en näistä vääräsuuntaisista!

Orotava

Tila

Orotava

Käväisin Orotavassa maalausinnostusta etsimässä. Kulttuuritalolla oli meneillään näyttely, jossa pienellä siveltimellä tehdyissä maisemamaalauksissa pilkahteli hienosti valo. Talon toisessa päässä työskenteli taidemaalausryhmä. – Jospa sitä itsekin tarttuisi viimein siveltimeen…

Visité La Orotava para ver una buena exposición de pinturas en casa de cultura. Posiblemente también yo voy a empezar a pintar dentro de poco…

Alfombra

Tila

Orotava

Orotavassa ollaan valmistautumassa Corpus Christi – tapahtumiin. Kaupungintalon pihalle kootaan parhaillaan perinteistä hiekkateosta. Romeríaa vietetään juhlan huipennukseksi 9.6. – sinne näillä näkymin ehdin, vaikka välillä Suomessa piipahdankin.

 

Orotavasta päin

Tila

Tänään katselimme Puerto de la Cruzin kaupunkia Orotavan suunnasta Casa de los Balconesin takapihalta. Turistiryhmiä oli liikkeellä, vaikka Orotavassa oli muuten hiljaista.

Muistutukseksi La Floridan kyläjuhlasta: fiesta on tänä vuonna 18.-27.1. ja kulkuepäivä, se näyttävin osuus juhlasta siis sunnuntaina 27. päivä. Kelloajasta en ole varma, mutta aiemmin kulkue on lähtenyt iltapäivällä klo 14 ja 16 välillä.

Kyläjuhliin pääsee Titsalla 345, pois autosta tulee jäädä Los Pinosissa, jonka liikenneympyrän kohdalta kulkue lähtee.

Los Pinos, Orotava, Puerto

Tila

Los Pinosissa rypäleet olivat hyvin aluillaan.

Los Pinosin ja Orotavan välillä oleva liikenneympyrä: kauniita istutuksia ja suihkulähde toiminnassa.

Puertossa tätä ei voi vastustaa: Rolonin revitty liha (puoli annosta) ja talon hyvää punaviiniä. Oli se taas niin maukasta!