Platano

pla

Banaaninkukka alkaa avata terälehtiään. Pikkuhiljaa kukan sisältä paljastuvat pienet hedelmänalut.
Alakuva on La Matanzan kohdalta moottoritien alapuolelta. Kävimme asioilla Lagunassa ja paluumatkalla pysähdyimme Matanzassa.

Kanarian hallitus miettii nyt, voitaisiinko estado de alarman loppumista aikaistaa, eli se ei kestäisi koko kahta viikkoa. Mahdollista on, että ”uusi normaali” alkaisi jo viikon kuluttua.

Nyt saa siis – kuten olen jo kirjoittanut – matkustaa vapaasti saarten välillä. Laivat ja Binterin koneet ovat lisänneet reittejään lähes normaaliaikataulujen mukaisiksi. Matkustajilta mitataan lämpö. Mascarillapakko jatkuu. Niillä matkustajilla, jotka saapuvat mantereelta saarille, täytyy edelleen olla hyväksytty syy matkustaa, esim. työ- tai perheasiat.

La Orotavassa ja Los Realejosissa on aloitettu kampanjoita paikallisten yritysten tukemiseksi. Asukkaat näissä paikoissa ovat pääosin kanarioita tai vakituisesti täällä asuvia ulkomaalaisia. Kauppoja ja liikkeitä onkin jo paljon avoinna, kun taas Puerto de la Cruz on hiljaisempi, liikkeitä kiinni, sillä asiakkaat, eli turistit, puuttuvat. Tilanne Puertossa on siis vaikeampi. ”Kuin autiomaassa” kirjoittaa Diario de Avisos -lehti. No, ehkä se vähän liioittelee. Kyllä Puertossakin on liikkeitä ja ravintoloita auki, mutta tavallista vähemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *