Platano ja banaani

mañ

Kuvissa on aamutaivaan hehkuvia värejä. Kun aurinko nousee vuorten takaa, on aamun vaaleanpunainen ja oranssi hetki, se kestää vain muutaman minuutin. Silloin on vaihdettava paikkaa olohuoneesta (aamu-uutiset) terassille (taivaan värit) ja päinvastoin, kun kumpaakaan ei halua menettää, vaikka sama toistuu lähes joka aamu.

Tänään odotamme sukulaisia Suomesta saapuvaksi. He tulevat Lontoon kautta vietettyään siellä yön tunnit, mutta ovat jo hyvän matkaa tulossa, nyt Ranskan yllä.

Aamu-uutisista:
Tänä vuonna mantereelle ja Baleaareille on viety enemmän banaaneja (bananas) Etelä-Amerikasta kuin platanos (= Kanarian banaanit) saarilta. Hinnat ovat nousseet niin, että 2kg banaaneja saa samalla hinnalla kuin 1 kg Kanarian platanoja. Kuivuus ja La Palman tulivuorenpurkauksen aiheuttamat vauriot viljelyksille ovat vaikuttaneet asiaan.

Harmi, sillä platanot, nuo maukkaat Kanarianbanaanit ovat tärkeä tuote vientiin saarilla. Tietysti syömme – ja ostamme – niitä myös täällä ja onneksi omassa pihassamme kasvaa muutama kasvi.

One thought on “Platano ja banaani

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *