Platano y resonancia

img_1527

”Joulukalenterin” luukku 13: banaaninkukka aukeaa päivä päivältä enemmän.

Puoli päivää meni Bellevuessa magneettikuvauksessa. No, totta puhuen itse putkessa ensin noin puoli tuntia ilman varjoainetta (sin contraste) ja toinen puolituntinen varjoainekuvauksessa (con contraste). Putkessa olo ei ollut kovin miellyttävää, mutta menihän se, silmät kiinni oli helpompaa.

Terminologiaa:
Resonancia magnetica = magneettiresonanssi = magneettikuvaus
Escanner = T.A.C. = tomografía axial computarizada = tietokonetomografia

2 thoughts on “Platano y resonancia

 1. Hei,
  Minäkin olen seurannut Suomen fasistiryhmittymien esiintymistä huolestuneena ja surullisena. 70-luvulta asti rauhanmarsseihin osallistuneena ja kansainvälisen solidaarisuuden kannattajana se tuntuu tosi pahalta.
  Täällä Francon diktatuurin aika on vielä hyvässä muistissa, sillä tuo tiukka ja julma hallintohan päättyi vasta 70-luvun lopulla. Ainakaan minä en ole huomannut täällä samankaltaisia uusfasismin ilmiöitä kuin Suomessa.

  Surullista on myös Suomen nykyhallituksessa leikkauspolitiikka, jossa vähäosaisilta viedään. Ja nyt näyttää, että sananvapauttakin nyt rajoitetaan siellä (Yle-juttu). Mutta eipä täällä tämä Rajoyn hallitus paljon kummoisempi liene.

  Riitta

 2. Tiedän fiilikset. Kaksi kokemusta putkessa. Hirveä meteli. Sitä yrittää keskittyä vain ja ainostaan siihen, että ei liikkuisi – jotta kuvaus onnistuu. Toivottavasti saat hyviä uutisia kuvanalyysista.

  PS: Onkohan siellä Teneriffalla miten paljon diktaattorin ja fasismin kannattajia (näinä työttömyyden ja eriarvoistumisen aikoina)? Meillä Helsingissä fasistit riehuivat itsenäisyyspäivänä – sellainen tuntuu kauhealta katsottavalta, kun muistaa historian Adolf-sedän ajoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *