Puolaa ajelemassa

pol1

Oli pikkutiepäivä. Tosin tietöiden ja navigaattorin eksymisen takia (ei tunne uusia teitä) jouduttiin moottoriteillekin. Silti oma viehätyksensä on siinä, että ajelee pieniä teitä keskellä maaseutua. Kaali- ja maissipeltoja tässä maassa riittää, mutta myös metsiä ja kaupunkeja nähtiin.
Paikallista rahaa nostettiin Polski Bankomatista, hyvin se toimi suomalaisella kortilla.

pol2

Korkeita ja värikkäitä kerrostaloja oli kaupungeissa: täytyy ollakin, sillä asukkaita Puolassa on yli 40 miljoonaa. Kävimme myös yhdellä pienellä paikallistorilla ja matkan varrella syömässä pirogi – piirakoita hapankaali-sienitäytteellä.

Yöksi jäimme Miedzyrzecz:iin. Nimestä puuttuvat väkäset ja heittomerkit: liian vaikeaa. Tässä kielessä on ollut ylimäärin z-kirjaimia, koska niitä on lähes joka sanassa ja useampi kappale jokaisessa.

Yövyimme Motel Jumarissa: yllättävän siisti ja viihtyisä sekä edullinen majapaikka huoltoaseman takapihalla. Valintakriteerit ovat samat kuin aiempina vuosina: Wi-Fi ja parkkipaikka tarvitaan. Monesti joudumme ”keskelle ei-mitään”, sillä parkkipaikkoja on yleensä huonosti kaupunkien keskustoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *