Ruokia ja myrskyä

ruo

Suomalaisia lempiruokiani: hirvikäristystä perunamuusilla ja puolukkahillolla, maksa- ja lanttulaatikkoa, mämmiä kerman kera. Tuli siis ruokien suhteen vietettyä joulut ja pääsiäiset samaan syssyyn.

Suomi-reissun tärkein osuus alkaa olla suoritettu. Olen tavannut äitini asioissa kaupungin vanhus- ja vammaistyön edustajia, yhdessä heidän kanssaan on suunniteltu tulevaa. Lisäksi on tehty pieniä uudistuksia asuntoon, oltu läsnä ja seurana.

Huoli suuntautuu nyt Teneriffan kotiin: Voimakas calima on kovan tuulen mukana saapunut saarelle jo muutama päivä sitten, ja nyt on voimassa sekä myrsky- että tuulivaroitus. Tuulenpuuskat voivat aiheuttaa vahinkoa: toivottavasti juuri kypsymässä olevat banaanit eivät ole kaatuneet. Suuri tyräkki on myös vaarassa, se, josta osa kaatui kadulle viime kesän myrskyssä.

Koronaohjeistukset ja suositukset ovat taas muuttuneet. Omicron leviää vauhdilla, eivätkä mitkään testit ja jäljitykset pysy perässä. Suuri osa väestöstä on rokotettu, joten odotetaan/toivotaan, että läpäisyinfektiot ovat lieviä. Nyt ennustellaan, että tautihuippu olisi lähiviikkoina ja helmikuu voisi olla jo helpompi.

Kotimatkalle pääsemme noin viikon kuluttua, mikäli kaikki menee suunnitellusti.

One thought on “Ruokia ja myrskyä

  1. Hyvää iltaa. Luin Kemin ruoka kulttuurista. Minä olin Kemissä v. 1963 kesällä soittamassa messuilla. Menimme lounaalle Suomalaiselle klupille, siellä tarjottiin meille kieltä joka ei oikein maistunut nuorelle pojalla. Mutta en tästä säikähtänyt vaan olin v. 1970-1975 työssä Kemissä. Tervetuloa takaisin Teneriffalle, minä olen Plya de Amerigaksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *