Vhh

col

Olemme hurahtaneet vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Ei leipää, ei perunaa, ei makaronia, ei riisiä, ei suomalaisia viljoja eikä etenkään valkoista vehnää, ei sokeria. Hyviä rasvoja riittävän runsaasti – siis virgen extra-oliiviöljyä ja oikeaa voita, rasvaista kalaa, avokadoa, pähkinöitäkin. Kevyttuotteet kierrämme kaukaa! Ja luonnollisestikin kaikenlaiset ”herkut” ovat poissa. Värjättyä sokerivettä, siis limonadia, olen boikotoinut jo kauan, etenkin sitä tummaksi värjättyä amerikkalaisjuomaa, jonka parasta käyttöä lienee WC:n pesu.

Vihanneksia ja kasviksia sekä kananmunia olemme hakeneet maalaistoreilta Matanzassa, Orotavasta tai Tacorontesta. Tuoreita ja edullisia tuotteita suoraan viljelijöiltä.
Lihaa ja kalaa ostamme lähialueen kaupoista.

Kuvissa ruokaamme viime päiviltä: pari aamiaista, toisessa paistettua kananmunaa ja toisessa graavilohta mantelileivällä (itse leivottu, helppo), avokadoa ja vihanneksia.
Pääruokana mm. kesäkurpitsaspagettia ja paistettua vuohenjuustoa, kukkakaalimuusia ja jauhelihapihvejä, munakoisolasagnea (siis mussakaa). Tänään herkuttelimme venäläisellä kaalilaatikolla, ohje löytyy blogin hakutoiminnolla tai googlaamalla.

Miksi ryhdyimme tähän? Terveyssyistä. Kumppanin verensokeri on ihmetykseksemme laskenut kahden viikon vhh-ruokavaliolla korkeista lukemista lähes normaaliksi. Minulle taas ei tekisi pahaa muutaman kilon painonpudotus.

Kaloreita emme laske, vain hiilihydraatteja, jotka pyrimme pitämään alle 60g tasolla päivässä.

com

Tässä vielä tämänpäiväiset ruoat: venäläinen kaalilaatikko (sitä oli ihan pakko maistaa heti jo ennen kuvan ottoa, on se niin hyvää) ja mantelileipäset.

One thought on “Vhh

  1. Annan melkein täydet pisteet ruokavaliostanne. Vain perunan suosittelen lisäämään ruokavalioon. Vaikka perunan hiilihydraatti on ns. nopea, niin se on vain osatotuus, koska perunan tärkkelys on esim. palautumisessa arvokas. Kaksi perunaa päivässä on sopivasti. Ja repasta hengästyttävää kävelyä 12 minuuttia päivässä auttaa sokeritasapainoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *