Vitsauksia ja alennuksia

rat

Täällä paratiisissamme on myös vitsauksia! Rotta! Pitkiin aikoihin näitä tuholaisia ei ole näkynyt, mutta eilen huomasin aamuvarhain yhden siimahännän vilahtavan. Kävimme rautakaupasta myrkkyä ja kumppani viritti loukun pihalle yöksi. Aamulla rotta oli loukussa ja kumppani hoiti operaation loppuun. (Onneksi minun ei tarvitse osallistua.) Loukut on viritettävä taas yöksi.

Rotista olemme oppineet, että ne voivat pesiä palmuissa, joista yöaikaan laskeutuvat maahan etsimään syötävää. Siksi palmut on säännöllisesti siivottava – paikalliset osaavat sen. Meillä on vieläkin hankkimatta palmuihimme metallirenkaat, jotka estävät rottien kiipeämisen.

**********

Parempi uutinen:
Yolanda Diaz, Espanjan varapääministeri (Podemos) on esittänyt, että taloudellisen tilanteen vaikeutuessa ja hintojen noustua tulee peruselintarvikkeiden hintoja laskea (mm. leipä, maito, kananmunat, hedelmät) ja aloittaa kampanja ”30 productos basicos por 30€” – 30 tuotetta peruselintarvikkeita 30€:lla. Yksi ruokakauppaketju (Carrefour) on jo liittynyt kampanjaan, joka k.o. kaupassa alkaa 12.9.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *