Joulukukat ja pakolaiset

pasc

Puutarhatyöntekijät olivat vaihtamassa istutuksiin kauden kukkia: joulutähdet pääsivät paikoilleen. Sää on edelleen kesäisen lämmintä.

Tilauslento Suomesta on eilen saapunut ja tuonut talviasukkaita Teneriffalle ja Gran Canarialle.

Pakolaisasia puhuttaa aamu-uutisissa:

Espanjan sisäministeri neuvottelee nyt Marokon kanssa sieltä tulleiden palautusmahdollisuudesta. Ministereitä vierailee myös Gran Canarian Arguineguinissa, jossa ongelmana on ylikansoitettu Cruz Rojan pakolaisleiri.
Santa Cruzin satamasta on palautettu Teneriffan etelään pakolaisryhmä, joka olisi halunnut matkata mantereelle. Näitä henkilöitä ei ole kuitenkaan otettu laivaan matkustusdokumenttien puuttumisen takia. Ryhmä majoitetaan tilapäisesti johonkin etelän hotelliin.
Lisää tulijoita myös muista Afrikan maista on saapunut ja myös muille saarille. Esimerkiksi El Hierrolle on rantautunut viimeisen vuorokauden aikana 48 pakolaista.

Päivän refrán: ”Los toros se ven mejor desde la barrera”. Tämä merkitsee sitä, että jotakin asiaa on helppo arvoida paikasta, jossa itse arvioija ei ole vaarassa. Niin, vaikkapa pakolaiskysymyksestä on helppo heitellä mielipiteitä, kun itsellä on katto päällä ja ruokaa syötäväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *