Kesä

Kesä on nyt saapunut myös tänne pohjoiseen. Sää on lämmennyt, pari päivää on ollut lähes helteistä. Toivottavasti samanlainen sää jatkuu: pohjoisen ihmiset ovat sen ansainneet talven jälkeen.

Huonoja uutisia kuuluu juuri muodostetun hallituksen ohjelmasta . Tuleva hallitus ”sopeuttaa julkista taloutta kuudella miljardilla”. Suomeksi se tarkoittaa leikkauksia. Pienituloisten elämä vaikeutuu entisestään. Leikkauksen kohteena ovat mm. asumistuki, työttömyyspäivärahat ja muut sosiaalietuudet, lakko-oikeutta rajoitetaan, työehtosopimusjärjestelmää murennetaan. Hallituksen ohjelma julkaistaneen virallisesti tänään.

***********

Eikä paljon sen parempaa kuulu Kanariansaariltakaan. Korkojen ja hintojen nousu vaikeuttaa ihmisten toimeentuloa.

Juhlia kuitenkin vietetään. Saarilla kesä(kin) on juhlakausi. Juhannuksen juhlintaan en sinne ehdi, mutta heinäkuun Virgen-juhlia ehdin näkemään.

Astronomisesti virallinen kesä alkaa Kanariansaarilla 21.6. klo 14.57. Kesän alkua kun ei siellä lämpötilasta huomaa – lämmintä on aina – niin se täytyy katsoa kalenterista. Kesä kestää 92 päivää 16 tuntia ja päättyy syksyn alkamiseen syyspäiväntasauksessa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *