Kotona

Ko

Olemme taas kotona! Miten ihanaa oli palata taas tänne kauniiseen Orotavan laaksoon ja lämpöön. Vaikka olimme Suomessa vain vajaat kaksi viikkoa, paluu talvesta tänne kesään (=Teneriffan talveen) oli sykähdyttävää, samoin kuin joskus vuosia sitten lyhyelle lomamatkalle tullessa ja lentokoneesta ulos astuessa.

Lennot olivat aikataulussa ja koneissa oli tyhjiä paikkoja. Välillä Helsinki-Barcelona sain koko penkkirivin käyttööni ja lennolla Barcelona-Tenerife Norte oli yksittäisiä vapaita paikkoja.

Helsingissä koneeseen noustessa oli esitettävä rokotustodistus ja Espanjan QR-koodi passin ja tarjeta de embarquen lisäksi. Tenerife Nortella kysyttiin rokotustodistus ja passi.

Kotona kaikki oli kunnossa, puutarhuri oli siivonnut enimmät myrskyn jäljet ja eivätkä banaanitkaan olleet kaatuneet tuulessa. Uima-allas on kyllä vielä siivouksen tarpeessa.

Uutisista:
Omicronin jälkeen ennustellaan pandemian hellittävän. Tartuntoja on edelleen paljon, olemme tasolla 4. Rajoitukset ovat voimassa ja varoa täytyy.

La Palmalla raivaustyöt jatkuvat: tuhkan puhdistaminen asuinalueilta on kova työ. Taloja konkreettisesti kaivetaan tuhkan alta.

Teneriffalla on autokatastrofi: 840 000 ajoneuvoa. Ei ole ihme, että tiet ovat ruuhkaisia ja parkkipaikat eivät riitä, sillä autoja on suunnilleen yhtä paljon kuin ihmisiä.

4 thoughts on “Kotona

 1. Ostimme suoraan Vuelingin nettisivuilta.
  T. Riitta

 2. Hei,ostitteko suoraan Vuolingilta vai miten?
  Terv.Pekka J.

 3. Hei,
  Lensimme Vuelingilla, Barcelonassa oli mennen tullen n. kolmen tunnin odotus koneenvaihtojen välillä. Se menee kuitenkin nopeasti, ehtii käydä syömässä, hieman käveleskellä ja käydä ulkoilemassakin kahdella kentän ulkoterassilla (jossa kyllä on valitettavan paljon tupakoitsijoita, mutta kyllä sieltä jonkin savuttoman nurkan yleensä löytää).
  T. Riitta

 4. Hei,
  Kiinnostaa lento Barcelonan kautta pohjoisen kentälle,oliko pitkä vaihto,mitä yhtiötä käytitte?

  Terv. Pekka J.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *