Kukat

flor

flor2

flor6

flor8

Laskin ja kuvasin tänään kaikki pihassamme kukkivat kukat. Niitä löytyi 20 erilaista; lajikkeita ei ihan yhtä monta. Ruusuja on kolmea väriä: punaista, vaaleanpunaista ja valkoista, bougainvilleaa kirkkaanpunaista, keltaista ja violettia, kiinanruusuja punaisia, vaaleanpunaisia ja keltaisia, oleanteri kukkii valkoisena ja vaaleanpunaisena. Sitten tunnistan vielä strelizian, kallan, pelargonian, ikiviuhkon ja annansilmän. Muutamaa en tunne, ja on vielä niitä, jotka ovat vasta nupulla.

Voisin alkaa maalata jo muutakin kuin kukkia, mutta kun nämä ”hyppäävät silmille” – ja kaunista niitä on katsella.

P.S. Lisää tunnistuksia (googlailemalla): Alin kuvarivi, vasemmalla mehiherttalehti.

4 thoughts on “Kukat

 1. Voi Riitta, mitä kukkaloistoa! Ei ihme, että maalauksia syntyy. Pieni sade tekee kukille vain hyvää. Ollapa siellä lämpimässä. Helsingissä lämpömittari lähentelee jo kahtakymmentä astetta tänään, mutta lisää lämpöä kaipaamme – sellaista kunnon aurinkoista ja lämmintä kesää. Pihlajat ja sireenit kukkivat, luonto on siten kaunis ja hyvät tuoksut hemmottelevat.
  Nautinnollista kesää teille sinne saarelle!

 2. Hei,
  Meillä on ihanan kesäistä täällä, tosin parina päivänä kyllä satoi, mikä on harvinaista näin kesäkuussa. Näyttely jatkuu vielä muutaman päivän.
  Terveiset sinne Ouluun ja Helsinkiinkin.
  Riitta

 3. Hei!
  Terveiset kylmästä ja sateisesta Oulusta. Olen ollut täällä tyttären poikien seurana 3 vkoa kun vahemmat ovat etelän lämmössä Kyproksella. Kateeksi käy se teidän lämpö ja ihana kukkaloisto pihassanne. Surkea kesä ollut kaiken kaikkiaan täällä suomessa, saa nähdä tuleeko kesää ollenkaan… Miten näyttelysi Santassa meni?
  Tuliko tilauksia?
  Hyvää kesää teille sinne Puertoon! Priitta

 4. Ihanaa väriloistoa teidän puutarhassa. Eipä ihme, että kukkatauluja maalaat!
  Hyvää jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *