Kukkia

Tila

orc

Orkideapuiden kukinta alkaa olla jo ohi. En ole ”ehtinyt” niitä aiemmin kuvaamaan. Ohi on ajettu (tie TF-31) kyllä lähes päivittäin. Joulukaktus parvekkeella tekee jo toisen kerran kukkia tämän talven aikana.

Rokotukset jatkuvat ja rokotteita saapuu saarille lisää. Edelleen suunnitellaan, että 70% väestöstä on rokotettu kesään tai sen loppuun mennessä. Tämän päivän taulukoissa uusia tartuntoja on suurimmilla saarilla, mutta El Hierrolla, La Palmalla ja Gomeralla ei ole todettu yhtään uutta tartuntaa. Hyvä!

Meillä on lämmintä. Päivällä jo +24 astetta. Hieman jännityksellä odotan, tuleeko Karibian tulivuorenpurkauksesta vapautunut rikkidioksidipilvi tänne saarten ylle vai meneekö ohi. Säätiedotuksissa ennustetaan sateita.

Päivän refrán: ”No hay mayor victoria que vencerse a sí mismo”, itsensä voittaminen on suurin voitto.

Lisää kasveja

Tila

flora

Ennusteista huolimatta sade ei tullutkaan!
Me istutimme lisää kasveja: uuden banaanintaimen, papaijan (kuvassa) ja laventelin (myös kuvassa). Purkkeihin istuttelin omenansiemeniä, paikallisesta hedelmästä. Paprikansiemenet ovat jo itäneet ja kasvaneet muutaman senttimetrin. Ruusut kukkivat penkissä edelleen. Eikä tämä kasvi-innostus vielä tähän lopu, huomenna teen lisää istutuksia.

Kukat

Tila

flor

flor2

flor6

flor8

Laskin ja kuvasin tänään kaikki pihassamme kukkivat kukat. Niitä löytyi 20 erilaista; lajikkeita ei ihan yhtä monta. Ruusuja on kolmea väriä: punaista, vaaleanpunaista ja valkoista, bougainvilleaa kirkkaanpunaista, keltaista ja violettia, kiinanruusuja punaisia, vaaleanpunaisia ja keltaisia, oleanteri kukkii valkoisena ja vaaleanpunaisena. Sitten tunnistan vielä strelizian, kallan, pelargonian, ikiviuhkon ja annansilmän. Muutamaa en tunne, ja on vielä niitä, jotka ovat vasta nupulla.

Voisin alkaa maalata jo muutakin kuin kukkia, mutta kun nämä ”hyppäävät silmille” – ja kaunista niitä on katsella.

P.S. Lisää tunnistuksia (googlailemalla): Alin kuvarivi, vasemmalla mehiherttalehti.

Puerto de la Cruz en flor

Tila

flor

Puerto de la Cruz en flor -festivaalin innoittamana kukkakoristelua näkyi mm. Calle la Hoyalla. Merivesialtaiden kohdalle rantakadulle oli pystytetty käsityöläisten myyntinäyttelyitä, samoja tuotteita, joita myydään sunnuntaisin Plaza de Europalla, löytyi täältäkin. Myös kukkia oli esillä.

SanTelmo

Tässä surkea näky Telmolta. Muuri on murrettu ja nähtäväksi jää, tuleeko paikalle Rancho Granden lasiterassi, josta on huhuttu. Me olemme panneet k.o. paikan boikottiin. Kävelytkin teemme Hoyalla, rannan tuho on niin ikävää katseltavaa. Raha on puhunut! Kauneusarvot, historia ja asukkaiden mielipide eivät painaneet mitään!

Kukkaloistoa tammikuussa

Tila

Kuvan köynnöskasvi – nimeä en tiedä – kukoistaa näin alkuvuodesta kirkkaan oranssina. Tämä kaunis aita löytyy Carretera las Arenasin alkupäästä.