Kylmää ja kuumaa

op

Pohjois-Suomessa on ollut kylmä yö, pakkasen puolella. Oulussa on nyt aamulla muutama lämpöaste, mutta yöllä näyttää sataneen lunta.
La Palman kuva on Kanarian television kuvaa. Kuuma laava vyöryy edelleen kaduille, rakennusten päälle, viljelyksille. Eilen evakuoitiin laavan reitiltä lisää asukkaita. Sekä pääministeri Sanchez että Kanarian pääministeri Torres puhuivat lähetyksessä ja lupasivat korvauksia niille, joiden talot ja maatilat ovat tuhoutuneet. Rakennuksia on tuhoutunut kokonaan tai osittain noin 1000, asuintaloja, liikehuoneistoja ym.

Yllättävää minulle oli, että vain 8% La Palman pinta-alasta on laavavirtojen tuhoamaa. Mutta rannikot ovat saarilla tiheään asuttuja, sillä tulivuorisaarilla on paljon asumiskelvotonta aluetta ”arriba”, ylhäällä rinteillä.

Olen viettänyt mukavia päiviä ihastuttavan ja rakkaan lapsenlapseni kanssa. Pian on kotiinpaluun aika.

One thought on “Kylmää ja kuumaa

  1. Kiitos kun kirjoitat myös La Palman tilanteesta asiallisesti. Sinulta saa paremman infon kuin esim. Teneriffan facebook keskusteluista joissa luonnonkatastrofin mahdollista vaikutusta muihin saariin jopa ignoorataan. Edessä ehkä kolmas talvi kun en saarille tule. Onneksi Suomen luonto monimuotoisuudessaan on oikea aarreaitta. Terveisin MH

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *