Oulussa

syks

Syksyinen sää jatkuu Oulussa. Ei onneksi ole niin kylmää kuin oletin, raikas syyssää vain. Ei ole edes paljoa satanut.

Kuuntelin rtvc.es:n radiouutisia. La Palman purkaus on kestänyt nyt kolme viikkoa, loppua ei ole vielä näkyvissä. Virtaava laava muodostaa uusia kielekkeitä, jotka suuntaavat alas kohti merta. Uusia viljelyksiä ja asuttuja seutuja jää alle. Evakuointeja lisätään tarpeen mukaan.

Savu- ja tuhkapilvet vaihtavat suuntaa tuulten mukana. Tenerife Nortekin on ollut ajoittain suljettuna, mutta toiminnassa, kun tuulet kääntyvät.

Sunnuntaina toivon tuulten olevan otollisia paluulennolleni.

Siihen saakka mummoilen mielelläni.

2 thoughts on “Oulussa

 1. Hei,
  Kyllä torakoita on monen kokoisia. Jotkut puhuvat, että ”puutarhatorakat” olisivat niitä isoja, tiedä häntä.
  Lejia on kloriittia eri väkevyisenä eri tarkoituksiin. Se on aika lailla yleispesuaine, jota käytetään paljon. Minäkin pesen lattiat lejiavedellä. Paikalliset siivoojat käyttävät sitä paljon! Muutama ystävä, jolla käy siivooja, on kertonut, että lejiaa kuluu pullollinen/ siivoojakäynti.
  Minä en käytä niin paljon.
  Mukavaa oloa Teneriffalla!
  T. Riitta

 2. Me olemme lennähtäneet Teneriffalle. Maan tasossa olevassa asunnossamme olemme tappaneet 2 isoa torakkaa. Lisäksi olemme tappaneet kolme neljä pientä ”elukkaa”, jotka vipeltävät lattialla – ovatkohan nekin olleet torakoita? Onko torakoita monen kokoisia? Asunnossa on keltainen Lejia-pesuainepurkki – onko se tarkoitettu torakan torjuntaan lattiapesuaineeksi – jos on, niin paljonko sitä laitetaan viiteen litraan vettä – ja kuinka usein sillä aineella on fiksua pestä lattiat – sen luulisi olevan kovaa myrkkyä? Kaupassa oli toisenkin värinen Lejia-pesuainepurkki – mihinkähän tarkoitukseen se on?

  Mukavaa mummoilua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *