Puerto de la Cruz

pu

Kuvissa on Puerto de la Cruzin kaupunkia lintuperspektiivistä. Vierailin ystävän luona Valle Luzissa, sieltä nämä hienot näkymät kuvasin.

Tulivuorenpurkaus La Palmalla on kestänyt 60 päivää. Viimeisen vuorokauden aikana siellä on rekisteröity 249 järistystä, voimakkaimmillaan 4.4 Rochterin asteikolla. Nyt vulkanologit ovat sitä mieltä, ettei voi vielä puhua tulivuoren rauhoittumisesta: aktiivisuus vaihtelee. Tulista laavaa virtaa moneen suuntaan useita kielekkeitä ja kaasuja ja tuhkaa on ilmassa.

Espanjassa on nyt suunnitteilla myös yli 60-vuotiaiden kolmas koronarokotus, eli ikärajaa laskettaisiin. Hyvä niin, silloin mekin olisimme saamassa rokotteen. Minulla puoli vuotta edellisestä rokotteesta tulee täyteen joulukuun puolen välin tienoilla.

Myös rokotustodistuksen, certificado Covid, käyttöönottoa harkitaan mm. yleisötilaisuuksissa vaadittavaksi. Tällä yritetään saada rokotuksiin kaikki ne, jotka ovat vielä ilman rokotussuojaa.

Nyt kaikki Kanariansaaret ovat koronan suhteen vihreällä eli faasissa yksi.

Täysikuun aika. Voisi, pitkästä aikaa, viritellä kameran kohti yötaivasta ja kuuta tulevina öinä ja toivoa, että olisi pilvetöntä.

P.S. Korjaus: Tänään muuttui saarten koronafaasiluokitus niin, että Lanzarote ja Fuerteventura ovat nyt keltaisella (faasi 2) ja muut saaret vihreällä (faasi 1).

2 thoughts on “Puerto de la Cruz

  1. kova ikävä gruziin on voipi olla ,että pian tullaankin kymmenen vuotta takana grusin matkoja 2;si kertaa vuodessa kuukausi kerrallaan,yhä ikävä gruziin on vaikka ikä tullut harmittavasti väliin? saas nähdä tullaanko?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *