Santa Cruz

image

Eilinen kului mukavassa seurassa Santa Cruzissa. Vietin päivän hyvien kanarioystävieni kanssa ja pari maininnan arvoista uutta paikkaa tuli tietooni.

Aluksi meillä oli tarkoitus mennä katsomaan erästä kiinnostavaa täkäläisten taiteilijoiden näyttelyä, mutta se oli yllättäen kiinni. Miksi? No siksi, kun ensi maanantaina on festividad, arkipyhä, Asunción de Nuestra Señora Maria nimeltään. Tämmöisessä arkipyhätapauksessa täällä otetaan käyttöön ”puente” eli ”siltailmiö” (oma käännökseni), eli pidetään vielä yksi vapaapäivä lisää, nyt siis lauantai.

Kävimme sitten naisten kirjakaupassa, Librería de Mujeres, siellä oli tietysti vain naiskirjailijoiden teoksia ja myös käsityöläistuotteita. Mielenkiintoinen paikka, kannattaa poiketa. Osoite on Calle Sabino Berthelot 42.

Lounaalla kävimme tyypillisessä kanarioravintolassa, tosi hyvä paikka oli! Suosittelen ehdottomasti tutustumaan: Casa de Comidas El Puntero, Calle San Clemente 5. Hyvää ruokaa, paikallisten suosima, edullinen. Söin ensimmäistä kertaa camarones, niitä pienenpieniä katkarapuja, jotka näyttävät, ettei niissä olisi mitään syötävää, mutta kyllä vain, makoisa pyrstö oli. Pääruuaksi söimme caballaa mojo-kastikkeella ja kanarianperunoilla, maukasta oli. Käykääpäs maistamassa Santa Cruzin reissulla.

P.S. Sanakirjasta: hacer puente = pitää välipäivä vapaata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *