Tulivuorenpurkaus

eru

Poikkeuspäivitys poikkeustilateessa: reilun viikon järistysten jälkeen La Palmalla maankuori puhkesi tulivuorenpurkauksen takia klo 15.10 Teneriffan aikaa. Nyt on seurattu suoraa lähetystä saarelta. Kuvat ovat rtvc.es -kanavan lähetyksestä, niissä näkyy valitettavasti hieman heijasteita ruudusta.
Piroclastit, tuliset laavankappaleet lentelevät, savua ja liekkejä on ilmassa. Laavavirrat lähestyvät asutusta, mutta onneksi evakuointisuunnitelmat olivat jo pitkällä ja aamulla oli alettu evakuoida liikuntavammaisia ja myös kotieläimiä. Urheilukenttiä oli varattu asukkaiden sijoittamista varten ja asukkaita on nyt evakuoitu niihin. Ongelmana on myös se, että tiet voivat katketa.
Tällä hetkellä bocat, reiät, joista tulinen magma purkautuu, lisääntyvät, niitä on 5-6. Valtava savupatsas nousee ylöspäin, laava virtaa alas. Hurja, pelottava luonnonilmiö!
Odotellaan, mitä tästä seuraa.

4 thoughts on “Tulivuorenpurkaus

 1. Tämä tieto minullakin on. Joku lento Teneriffalta La Palmalle oli myöhässä.
  T. Riitta

 2. Hei, vielä emme tiedä minne tuuli savua ja tuhkaa kuljettaa, emme myöskään tiedä vielä lentoliikenteestä. Nyt tuulahtelee hieman luoteesta. Purkauksen alusta on nyt kulunut 3h 15min. Meille Teneriffalla ei ole annettu ainakaan vielä mitään ohjeita.
  Savun haluakaan ei meillä Orotavassa tunnu.
  Suora lähetys rtvc.es -kanavalta jatkuu.
  T. Riitta

 3. Ainakin toistaiseksi lentoliikenne toimii sekä La Palman lentokenttätietojen että Flighttradarin mukaan.

 4. Nyt se sitten alkoi, purkaus. Mihin suuntaan tuuli kuljettaa tuhkapilviä ja savua? Tuleeko Teneriffan suuntaan? Vaikuttaako lentoliikenteeseen kuten aikanaan Islannissa? Onko Teneriffan asukkaille annettu jotakin ohjeita asiaan liittyen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *