Julio

Eilen oli aamusta mukavan pilvinen päivä ( panza de burro, aasinmaha) eikä liian kuuma, mutta iltapäivää kohti sää taas kuumeni, kun aurinko pääsi esiin. Kuvissa on Muellen Virgen-koristelua vielä jäljellä, ehkäpä heinäkuun, juhlakuukauden loppuun saakka.

Kuumuus aiheuttaa palovaaran. Nyt palaa jo naapurisaarella Gran Canariallakin, siellä on nyt yö oltu sammutustoimissa. Alue, jossa palaa on arvioitu 200-800 hehtaarin laajuiseksi ja varotoimenpiteenä parikymmentä taloa on evakuoitu. Teitä on ollut suljettuna. Palo alkoi Tejedan seuduilta.

Valvontakameroita on asennettu palovartiointiin lisää myös Teneriffalla. Realejoksen seuduille on tuotu kahdeksan uutta kameraa. Alueella on ollut viime vuosina useita paloja, joiden syynä on ollut paitsi kuumuus, monesti myös huolimaton tulen käyttö ja joissakin tapauksissa jopa tahallinen sytyttäminen.

Paitsi palot, myös hukkumistapaukset ovat nyt helteillä lisääntyneet. Uutisissa täällä varoitetaan toistuvasti merivirtojen voimasta ja siitä, että rantojen punaisten lippujen aikaan on ehdottomasti kiellettyä mennä uimaan. Keltaisten lippujen aikaankin täytyy olla varovainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *