Ouluun

Palasin Ouluun. Kemin rautatieasemalla näytti olevan puutavaran kuljetusvaunut maalattu nykyään muodissa olevalla (neon)vihreällä, lienee sattumaa.

Kevät on pidemmällä täällä. Koivuissa on täysi lehti, tuomenkukat nupulla. Niiden tuttu tuoksuu leijuu jo ilmassa kesän tulon merkiksi.

Yövyin yhden yön airbnb-asunnossa aseman lähellä. Tuli tunne, että täytyy pitää yksi yönseutu ”vapaata” sukulaisvierailuista.  Tämä on toinen airbnb-kokemukseni, ensimmäinen oli Las Palmasissa passinhakureissulla vastikään. Ja taas oli ongelmia avaimen kanssa. Sama systeemi kuin Las Palmasissa, avain oli koodilukon takana pienessä kotelossa (LP:ssa läheisen baarin ulkoseinässä).  Las Palmasissa tietysti kaikki lähistöllä olevat ihmiset tulivat auttamaan – en tiedä näkivätkö koodin. Oulussa sai etsiä ihan itsekseen sitä mustaa pyörää, jossa avainkotelo oli. 

Mustia pyöriä koodilukoilla oli useita! Yritin avata yhtä lukkoa. Lopulta nuori nainen tuli kertomaan, että yritän avata hänen miehensä pyörän lukkoa. Siinä kun oli myös muovinen suojus, jossa olisi voinut olla avain. Onneksi oikea pyörä sitten löytyi (kuvassa).

Airbnb on kyllä näillä kokemuksin hyvä majoitusmuoto. Saa olla rauhassa ilman hotellisiivoojien koputtelua. Ja kaikki tarpeellinen näyttää olevan asunnoissa.

************

Vaalikampanja päättyy Teneriffalla tänään. Kanariansaarilla on 1,8 miljoonaa äänioikeutettua. 
– Minä en sitten saanutkaan äänestyspapereita. Virhe tapahtui, niin luulen, Puerton postissa, sillä virkailija laittoi anomukseen passin numeron, vaikka yritin selittää, että numero vaihtuu ja minua ei sillä voi tunnistaa. Sen sijaan NIE säilyy aina samana. Virkailija ei suostunut laittamaan anomukseen NIE:tä, koska pienessä vihreässä residencia-kortissa ei ole kuvaa.

Harmittaa! Sunnuntaina seuraan vaalituloksia sivulta RTVC.es.

2 thoughts on “Ouluun

  1. Hyvin opiskeltu! Siitä on hyvä jatkaa!
    T. Riitta

  2. Minulla tuli 100.päivää täyteen yhtäkyytiä Duolingon espanjan opiskelussa. Aloitin Oulun kansalaisopistossa 2004, ja jäin koukkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *