Feria de Ciencia

Tila

img_1284

Monipuolinen anti oli Orotavan tieteen päivillä tänään. Väkeä oli tungokseen asti pöytien ympärillä ja tieteentekijät ja tutkijat esittelivät innokkaasti alojensa saavutuksia. Perinteiseen tapaan esillä oli vulkanologiaa (mm. laitteita, jolla Teiden aktiivisuutta tarkkaillaan), meteorologiaa ja geologiaa. Auringonpilkkuja olisi saanut katsella avaruustutkijoiden opastuksella. (En katsellut, sillä pelkään silmävammoja, vaikka tiedän kyllä, että laitteissa on hyvät suodattimet). Kivinäytteitä, sieniä, naavaa, homeita ja fossiileja oli nähtävillä. Robotiikkaa ja 3D-tulostusta esiteltiin myös. Kiinnostavia olivat myös näytteet kasvituholaisista ja niiden biologisesta torjunnasta.
Lapset oli huomioitu hyvin: tapahtumassa oli askartelua ja leikkiä tieteen näkökulmasta, se on tärkeä tapa opettaa ja oppia! Monenlaisia pulmia ja ”pirunnyrkkejä” oli ratkaistavaksi ja planetaariotelttakin paikalla oli, mutta sen jätin nyt käymättä.
Mielenkiintoista oli – jokaisessa meissä asuu pieni luonnontieteilijä – ainakin minussa.

Domingo

Tila

img_1216

Tässä sunnuntain tieteen päivän juliste, facebookista kaapattu.

img_1215

Löytöjä tänään ”työmatkan” varrelta: koko vuoden täällä kukkii ja kasvaa. Mikä lienee keskimmäisen kuvan puun hedelmä?

Feria de la ciencia

Tila

ciencia

Tänään Orotavan tieteen päiviä helli lämmin auringonpaiste. Monenlaista tiedettä oli tarjolla: mm. vulkanologiaa, aurinkoenergiaa, kolmiulotteista printtausta, fossiileja, tähtitiedettä. Kysyin meteorologian edustajilta sitä, onko Teiden pilvihattuilmiö ”oikeasti” totta ja on se: ilmavirtojen pyörittäessä pilvet vuoren huipun ympärille, sää muuttuu huonommaksi noin vuorokauden kuluessa.
Mielenkiintoisia asioita, joita ehtii vielä tänään katsomaan klo 18.30 asti.

Ciencia

Tila

ciencia

Kävimme tänään tieteen päivillä Orotavassa. Esillä oli mielenkiintoinen näyttely usealta luonnontieteen alalta, mm. vulkanologiaa, meribiologiaa, meteorologiaa, ekologista energiaa (tuulivoimaa), tähtitiedettä.

Näimme laitteita, joilla tulivuorten aktiviteettia mitataan – jopa millimetrin tarkkuudella. Mielenkiintoisia olivat myös Lagunan yliopiston 3D -printit, joita on suurimmassa kuvassa. Muistikortilta voidaan tulostaa muovimateriaalista kolmiulotteisia kappaleita. Tästä olen kyllä kuullut, mutta ensimmäisen kerran nyt sen näin. – Robottiautonkin oli paikalla ja se ajeli ilman kuljettajaa.

Taas kerran tuli mieleen se, kuinka korkealla tasolla on Teneriffalla tiede – moni viikkoturisti ajattelee Kanarian olevan vain uimarantaa ja palmuja!