Bencome

Tila

Kävimme syömässä ravintola Bencomessa, tuossa verotoimiston ja Teneguian välissä olevassa rakennuksessa. Mukava kanarialaishenkinen paikallinen ravintola, jossa en ole aiemmin käynyt kuin kerran. Söimme chocoja ja bacalao encebolladoa, vino tinton ja mojojen kera. Käydään varmasti toistekin!

***********

Aamu-uutisissa väläyteltiin mascarillojen käyttövelvoitetta, mutta ainakaan vielä se ei ole voimassa. Kävimme rokotusten takia terveyskeskuksessa, mutta siellä hyvin harvalla oli maski, ei edes henkilökunnalla. No, tautihuippu ei ole vielä iskenyt ja toivotaan, ettei pahempaa tulekaan.

Alaikäisiä maahantulleita migrantteja on siirretty ennakkoon varoittamatta muille saarille. Uutisissa haastateltiin siirrettyjen koulutovereita, jotka olivat pahoillaan siitä, että olivat menettäneet ystäviään pystymättä hyvästelemään heitä.
Alaikäiset maahantulijat puhuttavat edelleen: palauteteenko lähtömaihinsa (Marokko, Mauritania), vai siirretäänkö kolmansiin maihin?

Mikä on sindroma de Diogenes digital? Se on matkapuhelimiin ja digilaitteisiin kertynyt kuva- ja muu materiaali, jota ei poisteta laitteista ja joka kuormittaa sekä käyttäjiä että laitteita. Onko sinullakin kymmeniätuhansia kuvia kännyssä? Minulla on! Juuri koskaan niitä ei tarvitse, mutta poistaakaan niitä ei halua/jaksa/viitsi. Niinpä sitten joutuu yhä uudestaan kiinni kännyyn varsinkin jos etsii jotakin tiettyä kuvaa. Aikaa vievää ja silmiä rasittavaa ja kuluttavaa puuhaa.